ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Παρουσίασε το βιβλίο της για τον Ρήγα στους μαθητές των Καναλίων η Αγγελική Θάνου

Παρουσίασε το βιβλίο της για τον Ρήγα στους μαθητές των Καναλίων η Αγγελική Θάνου

Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Θάνου "Ρήγας Βελεστινλής", και γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κάρλας – Καναλίων είχαν την τιμή να υποδεχτούν τη συγγραφέα  σε μια ξεχωριστή  παρουσίαση -εκδήλωση αφιερωμένη στο  παιδικό βιβλίο.

Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της "Ρήγας Βελεστινλής", ταξιδεύοντας τους μικρούς μας μαθητές στον κόσμο του Ρήγα , της ελευθερίας και των ιδανικών του. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού συμμετείχαν με ενθουσιασμό, παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το έργο της συγγραφέα. Με αφοσίωση και δημιουργικότητα, προετοίμασαν και εκτέλεσαν την παρουσίαση του βιβλίου, αναδεικνύοντας το ταλέντο, τη φαντασία και τη διάθεσή τους για μάθηση. Η προετοιμασία τους υπήρξε εντατική, γεμάτη πρόβες και συνεργασία, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να μας χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια δημιουργική συζήτηση, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στην Αγγελική Θάνου και να ανακαλύψουν περισσότερα για τη συγγραφή, την ιστορία και τη σημασία των βιβλίων στη ζωή μας. Το κλίμα εμπλουτίστηκε με διαδραστικά παιχνίδια, ενισχύοντας τη βιωματική μάθηση και την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, οι οποίες με μεράκι και δημιουργικότητα οργάνωσαν και υλοποίησαν τη δράση, προετοιμάζοντας τα παιδιά και ενθαρρύνοντάς τα να συμμετέχουν ενεργά. Η αφοσίωσή τους στη μαθησιακή εμπειρία και η προσπάθειά τους να εμπνεύσουν τη φιλαναγνωσία στους μαθητές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της φιλαναγνωσίας και της επαφής των παιδιών με τους δημιουργούς των βιβλίων. Ευχαριστούμε θερμά την Αγγελική Θάνου για την παρουσία της, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο τους έργο!

Κυρίως, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, που με τον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή τους έκαναν αυτή τη μέρα πραγματικά ξεχωριστή!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΛΑΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ