ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος για την έγκριση του προϋπολογισμού

Με 14 θετικές ψήφους εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2019, ύψους 18.644.547,94 ευρώ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 25ης Ιανουαρίου 2019.
Ο Δήμος για την έγκριση του προϋπολογισμού

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι ο μεγαλύτερος από της συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου Ρήγα Φεραίου και αυτό εκτιμήθηκε και από τους δύο δημοτικούς συμβούλους Τρ. Γκογκινούδη και Ι. Σκρίμπα που τον υπερψήφισαν, συμμεριζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, αφού σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού υπήρχε κίνδυνος να απενταχθούν έργα ωφέλιμα για τον τόπο.

Από την αντιπολίτευση, που μονίμως επιδίδεται σε μια στείρα και ανούσια κριτική χωρίς προτάσεις και θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου, αρνητικά ψήφισαν οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ και δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, αφού οι δύο προηγούμενες σημαδεύτηκαν από μια αντιπολίτευση που διατηρούσε αρνητική στάση, χωρίς προτάσεις και θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 είναι ισοσκελισμένος και σε αυτόν εγγράφονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του Δήμου.

Ειδικότερα στο σκέλος των δαπανών εμφανίζονται υποχρεωτικά όλες οι αναγκαίες για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου πιστώσεις, στο δε σκέλος των εσόδων, όλες οι εκτιμώμενες εισροές πόρων, (που πρόκειται να εισπραχθούν) στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αποδόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και οι επιχορηγήσεις της Κεντρικής Διοίκησης που αποδίδονται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρηθεί σε αυτή. Ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2019 περιλαμβάνει και τις πιστώσεις για την μισθοδοσία του προσωπικού του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ρεαλιστικός και αναπτυξιακός και θα δώσει μια άλλη αναπτυξιακή τροχιά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τα σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019, αλλά και όσα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Μετά την θετική εξέλιξη ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας ευχαριστεί τους δύο δημοτικούς συμβούλους Τρ. Γκογκινούδη και Ι. Σκρίμπα, που ψήφισαν θετικά τον προϋπολογισμό και εκτιμά τη θετική τους στάση για το κοινό συμφέρον.

Για τον προϋπολογισμό ο κ. Νασίκας δήλωσε σχετικά :"Είναι ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος. Αποδείξαμε ότι με λίγα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αποδείξαμε ότι σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του σκληρά εργαζόμενου και ακόμη σκληρότερα φορολογούμενου δημότη και ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι η ωφέλεια προς τον δημότη. Γι’ αυτό και οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες".

Τέλος, εκφράστηκε θετικά για την οικονομική υπηρεσία του Δήμου λέγοντας πως γίνεται φιλότιμη και τεράστια προσπάθεια ώστε να μην αμφισβητούνται ή να μηδενίζονται τα στοιχεία και χαρακτήρισε απαράδεκτο κάποιοι της αντιπολίτευσης να τα αμφισβητούν, θέλοντας μόνο να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη του Δήμου.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου