ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ομιλίες και γλέντι η 3η Γιορτή Αχλαδιού στο Βελεστίνο

Η εκδήλωση, με θέμα "Διαδρομές και Πολιτισμός της Φεραίας Γης" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ στον πεζοδρόμο, έμπροσθεν του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου
Με ομιλίες και γλέντι η 3η Γιορτή Αχλαδιού στο Βελεστίνο

Η Γιορτή Αχλαδιού & άλλων Τοπικών Προϊόντων τείνει να γίνει θεσμός αφού για 3η συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται στο Βελεστίνο.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΚΟΙΝΣΕΠ Ρήγας Φεραίος.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα της φεραίας γης.

Φέτος το πρόγραμμα είναι πλούσιο και πέρα από την εσπερίδα, με τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, θα εμπεριέχει χορευτικό πρόγραμμα και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με γλέντι.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
• 20:00 Άφιξη προσκεκλημένων.
• 20:15 Χαιρετισμοί εκπροσώπων τοπικής & περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, Δημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου Νασίκα Δημητρίου
• προέδρου ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. Ρήγας Φεραίος, Σαράντη Μάρθας.
• 20:45 Παπαχατζής Αλέξανδρος, καθηγητής Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & διευθυντής Εργαστηρίου δενδροκηπευτικών & εδαφικών πόρων HORTLAB, ομιλία με θέμα: "Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της αχλαδιάς και εναλλακτικές δενδροκομικές καλλιέργειες".
• 21: 15 Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ομιλία με θέμα: "Εχθροί και ασθένειες της αχλαδιάς ".
• 21: 45 Χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου,
1) "ΔΙΑΠΛΑΣΗ" Ριζομύλου
2) "ΦΙΛΟΙ ΝΕΩΝ" Αγίου Γεωργίου
3) "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" Στεφανοβικείου
• 22:30 Γλέντι με την ορχήστρα του Τάκη Τρουμπουτζά.