ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την παράνομη χωματερή στη Χλόη

Σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλία, στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προχωρά μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας η Εισαγγελία του Βόλου για τους δύο οδηγούς φορτηγών, τον διευθυντή μεταφορικής εταιρείας και τον εργολάβο που συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου στην περιοχή της περιοχής της Χλόης
Εισαγγελική παρέμβαση για την παράνομη χωματερή στη Χλόη

Δείτε φωτογραφικό από την περιοχή.

Αναλυτικά:

Μια χωματερή 20 στρεμμάτων που λειτουργεί ιδιώτης… λαμβάνοντας ενοίκιο, όπου μεταφορικές εταιρείες εναποθέτουν παράνομα , μπάζα, υπολείμματα αγνώστου προελεύσεως από εργοστάσια αλλά και περλίτη, εντοπίστηκε μετά από καταγγελίες στη Χλόη.

"Δεν μπορούμε να ζήσουμε , να αναπνεύσουμε. Ο αέρας μας πνίγει", δήλωσε στη Θεσσαλία ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Γιαννακός, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει δύο καταγγελίες στη Διεύθυνση περιβάλλοντος, όπως τονίζει ο ίδιος, ενώ έχει αποτανθεί και στην αστυνομία.

Για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος συνελήφθησαν προχθές δύο οδηγοί φορτηγών, ένας διευθυντής μεταφορικής εταιρείας και ο εργολάβος για τη μεταφορά υλικών από εργοστάσιο, στη χωματερή . Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι αστυνομικοί του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου συνέλαβαν, μετά από καταγγελίες κατοίκων, δύο οδηγούς φορτηγών ηλικίας 44 ετών στην περιοχή της Χλόης. Οι δύο άνδρες είχαν εναποθέσει σε αγροτεμάχιο φερτά υλικά από εργοστάσιο με έδρα τον Βόλο. Επίσης συνελήφθησαν ο 54χρονος διευθυντής της μεταφορικής αλλά και ο 48χρονος εργολάβος μεταφοράς του υλικού.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν καταγγείλει πως στο σημείο ξεφόρτωναν χώμα άγνωστης σύνθεσης, το οποίο μετέφεραν από το εργοστάσιο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως υπήρχε συμβόλαιο για τη μίσθωση του αγροτεμαχίου αλλά δεν διέθεταν άδεια για εναπόθεση των υλικών από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Η περιοχή είναι καλυμμένη με περλίτη και μπάζα, ενώ ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως συνεχώς ξεφορτώνουν υλικά και από τη Χαλυβουργία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κλιμάκιο της προχώρησε σε έλεγχο για τη σύσταση του υλικού, ενώ ο κ. Γιαννακός τόνισε πως επιβάλλεται να γίνει έλεγχος στον υδροφόρο ορίζοντα.

Την προανάκριση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Η προκαταρκτική

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί κατά πόσο τελέστηκε το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος σε βαθμό πλημμελήματος, αναλόγως και τι αποτέλεσμα θα έχει η αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών. Σε περίπτωση που δεν προκύψει κάτι ο φάκελος να οδηγηθεί στο αρχείο της Εισαγγελίας, μετά από την έγκριση του εισαγγελέα Εφετών.

πηγή: εφημερίδα Θεσσαλία