ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βόλος σαγήνεψε τον "Guardian"

Σε πρόσφατο άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian προτείνει στους αναγνώστες της έξι όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί
Ο Βόλος σαγήνεψε τον "Guardian"
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και μία ελληνική. Ο λόγος για τον Βόλο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.

*Δείτε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο Guardian περιγράφει τον Βόλο ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, που συνδυάζει πλούσια ιστορία, πολιτισμό και καλό φαγητό. Επίσης, αναφέρει ότι η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας αποτελεί πύλη πρόσβασης για τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο αλλά και ελκυστική βάση για την εξερεύνηση των μαγευτικών ακτών του Πηλίου.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η βρετανική εφημερίδα προτείνει μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών, ενώ σημειώνει πως ο Βόλος διαθέτει τον ωραιότερο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την πόλη με ποδήλατο, ακολουθώντας τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή, αλλά και ανακαλύψουν τις όμορφες παραλίες του Πηλίου- από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του όρους.

Φυσικά, αναφέρεται και στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου, τονίζοντας ότι σε αυτά δεν παραγγέλνεις ποτέ φαγητό - οι μεζέδες έρχονται μαζί με κάθε καραφάκι τσίπουρο. Και όσο έρχονται τα καραφάκια, τόσο καλύτεροι γίνονται οι μεζέδες. Το άρθρο ξεχωρίζει το τσιπουράδικο του Δεμίρη και το Φιλαράκι στη Νέα Ιωνία, ενώ προτείνει στους αναγνώστες να δοκιμάσουν και το παγωτό του διάσημου καφέ Μινέρβα.

Οι υπόλοιπες παραθαλάσσιες πόλεις που προτείνει η βρετανική εφημερίδα είναι οι εξής: Κάντιθ (Ισπανία), Τουλόν (Γαλλία), Ρόβινι (Κροατία), Κάλιαρι (Σαρδηνία), Οστάνδη (Βέλγιο).

πηγή: ethnos.gr - magnesianews.gr