ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο 20% η συμμετοχή στην απεργία των δασκάλων

Δεκάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη στις 11 το πρωί έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Στο 20% η συμμετοχή στην απεργία των δασκάλων

Με βασικό αίτημα την αύξηση των μισθών και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ.

Δεκάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη στις 11 το πρωί έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών Μαγνησίας Απόστολο Μούσιο να αναφέρει ότι τα ποσοστά της απεργίας μέχρι στιγμής από τον νομό είναι στο 20%.

Ο ίδιος κατήγγειλε τη στάση του Υπουργείου Παιδείας για το εξώδικο που εστάλη στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για τη σημερινή απεργία, που όπως ανέφερε έχει προκηρυχθεί από τις 8 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν ζητήματα, τα οποία αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημοσίου σχολείου, τα οποία θα προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερα» ανέφερε ο κ. Μούσιος και συνέχισε ότι υπάρχει ένα πλέγμα αιτημάτων που αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, αλλά και την τοπική κοινωνία, αναφερόμενος στη συρρίκνωση των μαθημάτων, τους χαμηλούς μισθούς και τα εκπαιδευτικά κενά. 

πηγή: taxydromos.gr