ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ριζόμυλος: Δράσεις για την Τρίτη Ηλικία και την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Ριζόμυλος: Δράσεις για την Τρίτη Ηλικία και την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Με επιτυχία εξελίχθηκε χθες Τρίτη (15/10) η εκδήλωση στον Ριζόμυλο του Δήμου Ρήγα Φεραίου που αφορούσε αφιέρωμα στην Τρίτη Ηλικία και στην Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.
 
Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζομύλου που με προσοχή άκουσαν την κ. Αθηνά Καβαλιεράτου-Παπαδήμα που μίλησε από καρδιάς στους μικρούς μαθητές για την αλληλεπίδραση της αγάπης σε μια αμφίδρομη ανταπόδοση συναισθημάτων από τους μικρούς προς τους μεγαλύτερους και αντίστροφα.
 
Η δομή "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Ρήγα Φεραίου, διοργάνωσε την εκδήλωση τιμής στις 15/10 προσφέροντας μέσω της δράσης τους την αγάπη και την ευαισθητοποίηση για την ποιοτική Τρίτη ηλικία.
 
Η δράση συνεχίστηκε με μαθήματα ΚΑΡΠΑ για όλους με αφορμή την παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς με εκπαίδευση από τον διασώστη του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, κ. Τσιώτα Χρυσοβαλάντη.
 
Οι μαθητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη βιωματική εκπαίδευση, καθώς γονείς και δημότες. Νοιώσανε πραγματικοί διασώστες αποδεικνύοντας ότι: "Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή, ακόμη και τα παιδιά!"
 
Οι Κοινωνικές Δομές ευχαριστούν τον Διασώστη, κ. Χρυσοβαλάντη Τσιώτα για την εθελοντική προσφορά του στην εκπαίδευση της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
 
Ευχαριστούν, επίσης, την πρόεδρο της Κοινότητας Ριζομύλου, κ. Τσόγκαρη Γιώτα για την συμμετοχή της στη διοργάνωση, τους εκπαιδευτικούς, τον σύλλογο γονέων και τους κ.κ. Λουλούδη Γιάννη και Μπόκα Λάμπρο για την ξενάγηση στο Λαογραφικό μουσείο του Ριζομύλου.