ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σίγουρα δεν ήταν σύμπτωση

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Βελεστίνου, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Βασιλείου Καραμπερόπουλου - Κείμενο της γυναίκας του Ευαγγελίας Καραμπεροπούλου
Σίγουρα δεν ήταν σύμπτωση

Αφιέρωμα στον άνδρα μου

Πρώην δήμαρχο Βελεστίνου 1975-1987

Για τα πέντε χρόνια που έφυγες από τη ζωή.

Τι ήταν; Μοίρα, σύμπτωση, τύχη ή το πεπρωμένο, να γιορταστούν τα διακόσια χρόνια του Ρήγα Φεραίου από τον νεοεκλεγέντα τότε δήμαρχο Βασίλη Καραμπερόπουλο, παρουσία του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη χούντα Κωνσταντίνου Τσάτσου.

Ήταν η μοίρα να φιλοτεχνηθεί και να στηθεί ο ανδριάντας του ρήγα Φεραίου, εκεί που ήταν η προτομή του; Όχι βέβαια, ήταν η μεγάλη θέληση του Δημάρχου Βασίλη Καραμπερόπουλου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήταν τύχη να θεσπιστούν τα Ρήγεια, στη μνήμη του Ρήγα Φεραίου, όλο το μήνα Αύγουστο με πάρα πολλές εκδηλώσεις; Όχι βέβαια ήταν η μεγάλη θέληση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου.

Και σίγουρα δεν ήταν σύμπτωση  να βρεθούν αυτοί οι δύο άνθρωποι , ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο δήμαρχος Βασίλης Καραμπερόπουλος, να γιορτάσουν μαζί τα διακόσια χρόνια από το θάνατο του Ρήγα , του βάρδου της ελευθερίας και πρόδρομο της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Βάσο μου, να είσαι καλά όπου κι αν βρίσκεσαι.

Το τραγούδι που σου αφιερώνω φέτος  είναι η μουρμούρα, που το χόρεψες νιόπαντρος στο γάμο του ξαδέρφου σου και σε χάρηκαν όλοι οι καλεσμένοι.

Με πολλή αγάπη η γυναίκα σου

Ευαγγελία Καραμπεροπούλου.