ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Φεστιβάλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητρόπολης οι κοινωνικές δομές του Δήμου

Στο Φεστιβάλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητρόπολης οι κοινωνικές δομές του Δήμου

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου συμμετείχαν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο 1ο Φεστιβάλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητρόπολης, με τίτλο «Ένα χρόνο μετά, Όλοι μαζί μια αγκαλιά», στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στην πόλη του Βόλου.
 
Το φεστιβάλ αποτέλεσε την αφορμή για γνωριμία μεταξύ των φορέων και των πολιτών του Βόλου.
 
 
"Ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος που μας συμπεριέλαβε στην σημαντική για όλους μας εκδήλωση, προσδίδοντας ισάξιες δυνατότητες διασύνδεσης σε όλους τους φορείς και εκτός της πόλης . Σίγουρα με ανάλογες δράσεις θα μπορούμε όλοι ως μια αγκαλιά να είμαστε πιο κοντά στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά. Η Ενδυνάμωση και Δικτύωση των Φορέων από ανάλογες δράσεις στοχεύουν στη βελτίωση των Υπηρεσιών και παροχών στη κοινότητα", αναφέρει η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη.
 
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και τους φορείς του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, που απαρτίζεται από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», το Αθλητικό Σωματείο Αργοναύτες ΑΜΕΑ, τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, τον Σύλλογο Γονέων και φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, την ΑΜΚΕ Νίκος Χαλκιάς- Ένας Ήρωας για πολλούς, τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας, την «Αλληλεγγύη»- Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, τους Εθελοντές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Δίοδος-ΑΜΚΕ, την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), το Ίδρυμα Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης, τον Σύλλογο ΑμεΑ Ηλιοτρόπια, το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, επίσης, κάποιοι φορείς εκτός του άτυπου Δικτύου όπως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία WinCancer, το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3), η ΛΑΜΨΗ – Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος, Κοινωνικές δομές Δήμου Ρήγα Φεραίου , η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, καθώς και η ΚοινΣΕπ «Βόλος».