ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ανευθυνότητα ή προχειρότητα της δημοτικής αρχής;"

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Γιάτσιος για την μη λειτουργία του Λούνα Παρκ στο παζάρι Βελεστίνου
"Ανευθυνότητα ή προχειρότητα της δημοτικής αρχής;"

 

Την 28/08/2024 εκδόθηκε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου η υπ`αριθμ. 10112 / 28-08-2024 (ΑΔΑ: ΨΔΜΚΩ19-ΨΤΖ) Άδεια Εγκατάστασης και Λειτουργίας ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στο χώρο της εμποροπανήγυρης Βελεστίνου.
 
Την 02/09/2024 στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε ερώτηση που τέθηκε από την παράταξή μας για τη νομιμότητα της λειτουργίας του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, η δημοτική αρχή μας δήλωσε ότι δεν έχουν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά, ώστε να είναι νόμιμη η λειτουργία του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και ότι αναμένουν την προσκόμιση και των υπολοίπων εγγράφων.
 
Την 03/09/2024 εστάλη προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου από την παραταξή μας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο ζητήσαμε αντίγραφα των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί και να μας απαντήσουν για ποιο λόγο η δημοτική αρχή προέβη στην έκδοση της σχετικής αδείας άμεσα, ενώ θα μπορούσε να αναμένει και να ξαναγίνει η δημοπρασία από τυχόν έτερο ενδιαφερόμενο, η επιχείρηση του οποίου να πληροί τις προϋποθέσεις. Το σχετικό μήνυμα κοινοποιήθηκε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.
 
Την 04/09/2024, διαπιστώσαμε ότι αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια ανάκληση της εν λόγω άδειας λειτουργίας του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ (ΑΔΑ ΨΤΔΒΩ19-ΒΧΛ) αιτιολογώντας ότι η επιχείρηση δεν πληροί τους όρους της διακήρυξης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών που θα το απαρτίζουν έχει εγκατασταθεί από το προσωπικό της επιχείρησης. Η παράταξή μας, όπως έχουμε τονίσει ξανά στο παρελθόν, είναι πάντα υπέρ της νομιμότητας για το συμφέρον του δήμου και των δημοτών μας. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν γνωρίζουμε εάν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, διότι θεωρούμε ότι δεν θα είχε γίνει ανάκληση της άδειας εάν δεν ζητούσαμε να γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών και δεν ενεργοποιούνταν άμεσα και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παρατηρώντας τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν σε άλλες εμποροπανηγύρεις ανά την Ελλάδα ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ να πραγματοποιηθεί αυτός ο έλεγχος για την ασφάλεια μικρών και μεγάλων.
 
Γνωρίζουμε ότι οι μικροί μας φίλοι θα στενοχωρηθούν μ`αυτή την εξέλιξη αλλά καλύτερα να στενοχωρηθούν πρόσκαιρα κάποια παιδιά παρά για μεγάλο χρονικό διάστημα η κοινωνία μας. Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι το κατάφερε και αυτό η δημοτική αρχή Νασίκα να πραγματοποιηθεί εμποροπανήγυρη χωρίς ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου μας.