ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά αύριο το Παζάρι του Βελεστίνου

Επανέρχεται καθώς πέρυσι ουσιαστικά δεν διεξήχθη λόγω των πλημμυρών που έπληξαν και την περιοχή μας - Δεν θα λειτουργήσει το Λούνα Παρκ, όπως ανακοίνωσε Ο Δήμος
Ξεκινά αύριο το Παζάρι του Βελεστίνου

Η ενημέρωση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου σε οργανωμένο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου και παραπλεύρως του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Το ενδιαφέρον του κόσμου κάθε χρόνο είναι μεγάλο.

Το παζάρι θα λειτουργεί, όπως και κάθε χρόνο από τις 6 το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, ενώ το Μάρτιο του 1855 καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Το παζάρι του Βελεστίνου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Οι επισκέπτες θα συναντήσουν άριστη φιλοξενία και εξυπηρέτηση κάνοντας περιήγηση στις «παράγκες» με τα κάθε είδους εμπορεύματα και απολαμβάνοντας παραδοσιακά εδέσματα.