ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

Τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 &  68 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην  17η / 2024  Δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Βελεστίνο (έδρα του Δήμου) και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου, τη Δευτέρα 2α  Σεπτεμβρίου 2024  και ώρα 20:00,  για συζήτηση και λήψη  αποφάσεων,  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

  1. Λήψη απόφασης για την έγκριση της 15ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ρήγα Φεραίου. (ΑΔΕ 181/2024).  
  2. Λήψη απόφασης για την Σύσταση Επιτροπών του άρθρου 30 του Ν. 5056/2023, για την άσκηση αρμοδιοτήτων των παρακάτω καταργούμενων επιτροπών του Δήμου μας: α) Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, β) Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γ) Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ).
  3. Λήψη απόφασης για την εκ νέου Δημοπράτηση του δημοτικού αγρού στη θέση Κοινοτικά ή Συρτάδες Καναλίων, έκτασης 201,5 στρεμμάτων , για την περίοδο 2024-2029.(Σχετική η 13-2024 Απόφαση Δημοτικής  Κοινότητας Καναλίων).
  4. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, στον Αθλητικό Σύλλογο Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 
  5. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, στον Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως δεύτερη έδρα, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.
  6. Λήψη απόφασης για την  παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Στεφανοβικείου, στον Αθλητικό Σύλλογο «Διαγόρας Στεφανοβικείου», για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.
  7. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Καναλίων, στον Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων Καναλίων» , για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. .(Σχετική η 12-2024 Απόφαση Δημοτικής  Κοινότητας Καναλίων).
  8. Λήψη απόφασης για  την παραχώρηση χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Στεφανοβικείου από 01-10-2024 έως 30-06-2025, για προπονήσεις βόλεϋ (Σχετικό το αίτημα του Α.Σ. BEACH& VOLLEYBALL).
  9.  Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου  του Λυκείου Βελεστίνου στον Α.Ε.Σ. Ολυμπιονίκης Μαγνησίας, για προπονήσεις καλαθοσφαίρισης ,  κατά  την περίοδο 2024-2025.    
  10. Λήψη Απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου Στεφανοβικείου, στον κ. Νίκο Μπαρπάκη με Αντικείμενο Διοργάνωση Εκδηλώσεων, την Τετάρτη 4η Σεπτεμβρίου 2024, για την πραγματοποίηση μουσικής συναυλίας με την Ελένη Βιτάλη και την Ορχήστρα Ρυθμός.
  11. Λήψη απόφασης για απονομή τιμητικών  διακρίσεων  σε τέσσερις αθλητές – κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Βόλου & Αργοναύτες, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Βελεστίνο, Ριζόμυλο (2) , Βένετο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και με τις πολλές διακρίσεις τους σε αγώνες κωπηλασίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προβάλλουν τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.  
  12. Λήψη απόφασης για την Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας  Δήμου Ρήγα Φεραίου.
  13. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή Ανοικτών και Πλακοσκεπή Οχετών και ένα μέρος Κλειστού Αγωγού στη θέση «ΚΟΥΜΑΣΙ».
  14. Λήψη απόφασης έγκρισης του υποβληθέντος  Ενημερωτικού  Σημειώματος  της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τις κτιριακές ανάγκες του Δήμου Ρήγα Φεραίου,(αλλαγή χώρου του Γραφείου Δημάρχου και της Γραμματείας του), λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης του Δημαρχείου.  
  15. Λήψη απόφασης έγκρισης του υποβληθέντος  Ενημερωτικού  Σημειώματος  της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τις κτιριακές ανάγκες του Δήμου Ρήγα Φεραίου,(αλλαγή χώρου των Γραφείων  της Οικονομικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου), λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης του Δημαρχείου.  
  16. Λήψη απόφασης για την έγκριση  μεταβίβασης  τμήματος Αγροτεμαχίου της Κοινότητας  Αγ. Γεωργίου,  στην ΔΕΥΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, επιφανείας 10.072.66 €, προκειμένου  να χρησιμοποιηθεί για ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (αδέσποτα ζώα).
  17. Λήψη απόφασης για την έγκριση Σχεδίου χάραξης Ρυμοτομικών γραμμών  και γραμμών ασφαλτικού του Δρόμου, που θα κατασκευασθεί στο Ανάχωμα (Επιχωμάτωση) Ριζομύλου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου                                       

Χαράλαμπος Στ. Πάσχος