ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρά ψάρια και Κάρλα - Καμία ενημέρωση μέχρι τώρα από από την Δημοτική Αρχή

Νεκρά ψάρια και Κάρλα - Καμία ενημέρωση μέχρι τώρα από από την Δημοτική Αρχή

 

"Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε στα θεσμικά όργανα του δήμου Ρήγα Φεραίου, ούτε από κάποια ανακοίνωση για το αν υπάρχει πρόβλημα με τα νερά της Κάρλας.
 
Πρέπει  να μας απασχολήσει το θέμα της υγείας και στις περιοχές της Κάρλας, αφού και αυτές πλήττονται από το πρόβλημα των νεκρών ψαριών.
 
Δεν εννοούμε ότι ο δήμος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της Κάρλας. Έχει όμως ευθύνη να μεριμνήσει για το θέμα, αφού ενημερωθεί υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι κάτοικοι των παρακάρλιων περιοχών αν υπάρχει πρόβλημα.
 
Καλούμε τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου να επιληφθεί του θέματος, για να υπάρχει γνώση του προβλήματος και να μην είναι απλός θεατής των εξελίξεων", τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου, Γιώργος Παπαδάμ.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
 
Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κόλπο. 
 
Σίγουρα έχει εξελιχτεί σε ένα τεράστιο θέμα τόσο περιβαλλοντικό όσο και θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τους επαγγελματίες για τις επιπτώσεις που βιώνουν και γενικότερα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για στους κατοίκους του δήμου Βόλου.
 
Βλέπουμε μία αντίδραση από επιμελητήρια, φορείς, συλλόγους επαγγελματιών κλπ οι οποίοι δηλώνουν την απώλεια των εισοδημάτων τους, λόγω της ύπαρξης των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, ή τους πολιτικούς παράγοντες να αναδεικνύουν συνεχώς το θέμα είτε τοπικά είτε πανελλαδικά και φυσικά καλά κάνουν.
 
Σε όλες όμως τις αναφορές που γίνονται, σημειώνεται ότι τα νεκρά ψάρια προέρχονται από τη λίμνη Κάρλα.
 
Όταν λέω προέρχονται εννοώ είτε έρχονται από την Κάρλα και πεθαίνουν στον Παγασητικό, είτε έρχονται ήδη νεκρά από την Κάρλα.
 
Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να μας το ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι.
 
Κυρίως όμως πρέπει  να μας απασχολήσει το θέμα της υγείας και στις περιοχές της Κάρλας, αφού και αυτές πλήττονται από το πρόβλημα των νεκρών ψαριών.
 
Η δημοτική μας παράταξη είχε θέσει το θέμα της υγείας των παρακάρλιων περιοχών και με έγγραφο προς τη διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρήγα Φεραίου, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει σε ποιές ενέργειες έχει προβεί και σε ποιές υπηρεσίες έχει απευθυνθεί.
 
Η δημοτική αρχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, μέχρι σήμερα, δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση έτσι ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την κατάσταση που επικρατεί.
 
Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε στα θεσμικά όργανα του δήμου Ρήγα Φεραίου, ούτε από κάποια ανακοίνωση για το αν υπάρχει πρόβλημα με τα νερά της Κάρλας.
 
Ακούμε καθημερινά ανακοινώσεις που αναφέρονται στα νεκρά ψάρια που προέρχονται από την Κάρλα και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου δεν έχει καμία συμμετοχή, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες, αν αντιμετωπίζει ή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και η περιοχή μας.
 
Και φυσικά δεν εννοούμε ότι ο δήμος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της Κάρλας.
 
Έχει όμως ευθύνη να μεριμνήσει για το θέμα, αφού ενημερωθεί υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι κάτοικοι των παρακάρλιων περιοχών αν υπάρχει πρόβλημα.
 
Καλούμε λοιπόν το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου να επιληφθεί του θέματος, για να υπάρχει γνώση του προβλήματος, και να μην είναι απλός θεατής των εξελίξεων.
 
Γιώργος Παπαδάμ - Επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου