ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Προτομή του Ρήγα από την Πράγα στο Βελεστίνο

Η προτομή είναι από ειδικό υλικό και προσφέρεται στο Μουσείο του Ρήγα, που αναπτύσσεται στην γενέτειρά του, το Βελεστίνο.
Προτομή του Ρήγα από την Πράγα στο Βελεστίνο
Στην φωτογραφία κατά την ημέρα της παραλαβής η προτομή μεταξύ της κυρίας Μιχαέλας Ριζοπούλου και του Δρ. Δημ. Καραμπερόπουλου, προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Με χαρά και συγκίνηση παραλάβαμε στις 12 Αυγούστου 2024 από την Περαία Θεσσαλονίκης την προτομή του Ρήγα Βελεστινλή, έργο του γλύπτη Κώστα Ριζόπουλου, την οποία μετέφερε από την Πράγα η κόρη του κ. Μιχαέλα Ριζοπούλου, η οποία ακολουθεί και αυτή την γλυπτική. Η προτομή είναι από ειδικό υλικό και προσφέρεται στο Μουσείο του Ρήγα, που αναπτύσσεται στην γενέτειρά του, το Βελεστίνο, όπως αναφέρει ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος.

Ο γλύπτης Κώστας Ριζόπουλος κατάγεται από το Νεστώριο Καστοριάς, σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας, και έχει δημιουργήσει αξιόλογες συνθέσεις. Με τον Ρήγα ασχολήθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια, δημιουργώντας τέσσερες προτομές, εκ των οποίων μία κοσμεί την Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.