ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού των αγροτών με τον Υπουργό

Αποφασισμένοι να πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις για το αλαλούμ που προέκυψε από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ
Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού των αγροτών με τον Υπουργό
Από τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο κτίριο της ΠΕ Μαγνησίας

 

Ετοιμοι να λάβουν τις δέουσες απαντήσεις είναι οι παραγωγοί της Μαγνησίας, αντιπροσωπεία των οποίων μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Θεσσαλό υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Η συνάντηση έρχεται ως απότοκο της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι αγρότες της Μαγνησίας την περασμένη εβδομάδα στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, όπου κατασκήνωση όλο το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι για τις άνισες αποζημιώσεις που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ ως εξόφληση για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες από τον Ντάνιελ και τον Ελίας.

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, θα συμμετέχουν οι Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Νίκος Κάπελας, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δράκειας, Τριαντάφυλλος Βασιλείου αντιπρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου, Κυριάκος Παπαδόπουλος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ξουριχτίου, Κερασία Κράβαρη ταμίας του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Γιάννης Κράβαρηςπρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και Θοδωρής Οικονόμου πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυρράχης.

Οι αγρότες έχουν ζητήσει στη συνάντηση να βρεθεί και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέτζος, όμως δεν έχει γίνει γνωστό εάν το αίτημά τους θα ικανοποιηθεί.

Πάντως, οι παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να πάρουν απαντήσεις από τον ΥπΑΑΤ για τις άνισες αποζημιώσεις. «Είναι το βασικό θέμα γιατί είναι τεράστια αδικία αυτό που έχει συμβεί» αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γεωργαδάκης τονίζοντας ότι οι αποκλίσεις στις αποζημιώσεις είναι τεράστιες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους συναδέλφους τους που δεν έλαβαν καθόλου αποζημίωση, λέγοντας πως και στην περιοχή της Μαγνησίας είναι αρκετοί.

«Δεν μας πτοεί τα όσα ακούστηκαν διά στόματος υπουργού στη συνάντηση που είχε με τους συναδέλφους στην Καρδίτσα. Εμείς πάμε για να διεκδικήσουμε και να πάρουμε διαφορετικές απαντήσεις» σημειώνει ο κ. Γεωργαδάκης.

Οι αγρότες ζητούν να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα, να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοί τους δίκαια, να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ των παραγωγών και να γίνουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης, καθώς, όπως λένε, είναι ανοχύρωτοι και έρμαιο σε μία νέα καταστροφή.

πηγή: taxydromos.gr