ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Το ενδιαφέρον του δημάρχου είναι η διασκέδαση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει"

Αδιαφορία για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου καταλογίζει στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα και την Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπαδάμ, που αφήνει ερωτηματικά για ποσά σε γεύματα που παρατίθενται
"Το ενδιαφέρον του δημάρχου είναι η διασκέδαση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει"
Αναλυτικά, η ανακοίνωση
 
Ενώ έχουν προκύψει πολλά σοβαρά προβλήματα στο δήμο μας, μεγάλη αδιαφορία παρατηρείται από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
 
Η παράταξή μας ανέδειξε θέματα στην τελευταία συνεδρίαση της λογοδοσίας χωρίς να υπάρξει καμία ευαισθητοποίηση από τους διοικούντες το δήμο Ρήγα Φεραίου.
 
Με κυριότερο πρόβλημα το νερό σε διάφορες γεωτρήσεις του δήμου, βλέπουμε να μην υπάρχει η σωστή ενημέρωση από την πλευρά της ΔΕΥΑΡΦ και του δήμου, μέσω των θεσμικών οργάνων διοίκησης. 
 
Όταν πλέον επισημάναμε το πρόβλημα της ύπαρξης ή όχι σαλμονέλας σε άλλη γεώτρηση του δήμου, με έγγραφο προς το δήμαρχο, τότε μόνο αναγκάστηκε η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού fb και όχι εκδίδοντας δελτίο τύπου ή με σύγκληση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ή του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡΦ.
 
Οι συστάσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν συγκεκριμένες για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο δήμος Ρήγα Φεραίου και η ΔΕΥΑΡΦ, για τα οποία αν δεν εφαρμοστούν θα υπάρξουν κυρώσεις προς το δήμο. 
 
Αναδείξαμε, με έγγραφο προς το δήμαρχο, το θέμα της μελέτης κινδύνου για το νερό που υποδείχτηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας από αρχές Ιουνίου. 
 
Μετά απ` αυτό η ΔΕΥΑΡΦ προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την ανάθεση της συγκεκριμένης μελέτης, με καθυστέρηση 1,5 μήνα.
 
Αναδείξαμε το θέμα της μη  τοποθέτησης ράμπας ΑΜΕΑ στην παραλία Καμάρι, όπου δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, ενώ πηγαίνουμε προς τον τελευταίο μήνα του Καλοκαιριού. 
Δεχόμαστε τηλεφωνήματα από δημότες ή και από πολίτες που δεν είναι δημότες και επισκέπτονται τη συγκεκριμένη παραλία, όπου δηλώνουν τη δυσκολία πρόσβασης των ΑΜΕΑ ή ατόμων με κινητικά προβλήματα προς τη θάλασσα.
 
Περιμένουμε την ευαισθητοποίηση της δημοτικής αρχής γι αυτό το θέμα, όταν παρακολουθούμε ότι σε γειτονικό δήμο έγινε η τοποθέτηση SEATRAC (μηχανισμός για πρόσβαση ΑΜΕΑ) για τη συγκεκριμένη εξυπηρέτηση.
 
Αναδείξαμε το θέμα των ξερών χόρτων, που έχουν κατακλύσει πολλές περιοχές του δήμου, κινδυνεύοντας να ζήσουμε πάλι καταστάσεις όπως τον Ιούλιο του 2023. 
 
Με προσλήψεις εργαζομένων που έχουν γίνει για την πυροπροστασία, δεν δικαιολογείται η κατάσταση αυτή που επικρατεί.
 
Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον του δημάρχου είναι η διασκέδαση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Ρήγα Φεραίου.
 
Σαν παράταξη στηρίζουμε τις εκδηλώσεις, συμμετέχουμε σ` αυτές αλλά κύριο μέλημά μας είναι τα προβλήματα του τόπου. 
 
Προτιμούμε π.χ στο Αερινό να αναδείξουμε το θέμα των ακαθάριστων χόρτων σε όλο το χωριό, το θέσαμε και στη συνεδρίαση λογοδοσίας, καθώς και το θέμα με το γήπεδο που θυμίζει καλαμιά, επειδή δεν ποτίζεται, από το να χορεύουμε στην εκδήλωση.
 
Προτιμούμε λοιπόν γενικά να αναδεικνύουμε και να εντοπίζουμε προβλήματα του δήμου και όχι να προτείνουμε παραθέσεις γευμάτων σε κάθε εκδήλωση. 
 
Αναφέρουμε το τελευταίο επειδή ο δήμαρχος σε κάθε εκδήλωση πλέον βλέπουμε να εισηγείται παράθεση γεύματος 1500€ ή 900€ ή 500€ κλπ, χωρίς να γνωρίζει κανένας σε ποιούς παρατίθενται αυτά τα γεύματα.
 
Πρέπει λοιπόν ο δήμαρχος να φροντίσει να ασχοληθεί περισσότερο με την καθημερινότητα και τα προβλήματα του δήμου και να μην αρκείται μόνο στην συμμετοχή του σε χορευτικές εκδηλώσεις, σαν να μην υπάρχουν προβλήματα για επίλυση.
 
Γιώργος Παπαδάμ
 
Επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Ρήγα Φεραίου