ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυνατές εμφανίσεις σε αγώνες από τους δρομείς του Κενταύρου

Δυνατές εμφανίσεις σε αγώνες από τους δρομείς του Κενταύρου

Με συμμετοχές και επιτυχίες σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα συνέχισαν οι δρομείς του Κενταύρου την αγωνιστική τους παρουσία  το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου  πραγματοποιήθηκε το 4ο Stylida City Race, με αγώνες 10 χλμ., 3 χλμ. και 500μ. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Στυλίδας και  τίμησε με την παρουσία της η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη.

Στην απόσταση των  10χλμ. ο Χρήστος Γιάννης  τερμάτισε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης καιη Βάσω Θεοδωροπούλου κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή της  κατηγορία.

Στα 3χλμ. τερμάτισαν επίσης ο Αλέξανδρος Ασημακούλας και η Κωνσταντίνα Γούβαλη.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου   πραγματοποιήθηκε  στην Πετρούπολη το 11ο Poikilo Night Trail με αγώνες 10 χλμ. και 5 χλμ.

 Ο Νικόλαος Σφακιανός, έτρεξε  στα 10χλμ. του αγώνα, αφιερώνοντας για άλλη μια φορά τον τερματισμό του στους ανθρώπους  που έφυγαν χτυπημένοι από τον καρκίνο αλλά και σε όσους δίνουν μάχη για τη ζωή τους. 

Για 5η χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου στη Δράκεια, μια όμορφη πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση, ο 5ος Καραμάνειος δρόμος Υγείας των 3χλμ.

 Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αναπτυξιακό -Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Δράκεια» , το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας, με  την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του  Δήμου Βόλου και την πολύτιμη στήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και ήταν αφιερωμένος στο σπουδαίο Δρακειώτη γιατρό Γεώργιο Καραμάνη, ο οποίος ίδρυσε το  πρώτο ορεινό Σανατόριο στα Βαλκάνια που έγραψε ιστορία.

 Νικητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Σατελιάν και τον ακολούθησε  στη δεύτερη θέση

ο  Κυριαζής Καρακαντές. Στις γυναίκες  1η νικήτρια αναδείχθηκε η Παρασκευή Πούλιου και 3η νικήτρια Ευαγγελία Χούσιου

Στον αγώνα έτρεξαν επίσης οι:

Κώστας Κυριαζής

Σπύρος Βούλγαρης

Σταμάτης Μιχαήλ

Βαγγέλης Τσαρούχας

Σταύρος Βασιλειάδης

Κωνσταντίνα Γούβαλη

Αλέξανδρος Ασημακούλας 

Με πολλές συμμετοχές και ρεκόρ ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό διήμερο του 13ου Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας» στις 13 και 14 Ιουλίου  στον Κοκκινοπλό Ελασσόνας.

Φέτος, πάνω από 500 αθλητές στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης του Faethon Skyrace 23k  και Faethon Trail 14k, απολαμβάνοντας την εκπληκτική φυσική ομορφιά του Θεσσαλικού Ολύμπου.

Οι δύο διαδρομές  προσέφεραν ανεπανάληπτες εμπειρίες στους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον Κοκκινοπλό και τον Όλυμπο. Πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ανάμεσα τους και οι δρομείς του Κενταύρου  που είχαν  δυναμική παρουσία. Στο Faethon Skyrace 23k ο Κώστας Σαρακατσιάνος με χρόνο 3:18:35 κατέλαβε την 19η θέση, ο Νικόλαος Δήμτσας με χρόνο  3:22:18 ήταν 23ος και ο Κώστας Βερόγκος με χρόνο  3:28:52 ήταν 28ος   ανάμεσα στις  200 συμμετοχές. Στον ίδιο αγώνα τερμάτισε και ο Γιώργος Πετικόπουλος με χρόνο 5:43:18.

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη την Κυριακή 14 Ιουλίου, το 4o Ορεινό τρέξιμο «Άρκτος Trail» με αφετηρία και τερματισμό το Παραδοσιακό Χωριό  Αρκοχώρι Νάουσας. Στον αγώνα των 10 km  ο  Βασίλης Ζαφειρίου τερμάτισε με χρόνο 1:17:16.

 Ο 17ος Φυσιολατρικός Αγώνας “Alonnisos Challenge 2024” πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αλοννήσου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και  οι δρομείς  Δημήτρης Οικονόμουκαι Κυριάκος Οικονόμου τερμάτισαν στον αγώνα  Challenge 20 Km  στην 11η θέση με χρόνο 2:01:48 και 15η με χρόνο 2:10:13 αντίστοιχα. 

Ο Κένταυρος συγχαίρει τους δρομείς του για την αγωνιστική τους παρουσία.