ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Βόλο ο Πλούτος του Αριστοφάνη

Στις 19 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος
Στον Βόλο ο Πλούτος του Αριστοφάνη

Στον Βόλο και στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος έρχεται ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη στις 19 Ιουλίου για μια παράσταση στις 7.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για μια δουλειά του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωριμία με τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας». Η καινοτόμος αυτή δράση ανάδειξης των σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας περιλαμβάνει περιοδεία της παράστασης Πλούτος του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του θεάτρου. Το Εθνικό Θέατρο σε αγαστή συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα, χάρη στην υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού που αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία, και με αρωγούς την Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση, βγαίνει εκτός των στενών γεωγραφικών του ορίων και συναντά το κοινό του σε περισσότερους από15 χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Με φυσικό φως και ήχο, το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, ο Πλούτος, που κορυφώνει «κομψά» τον πειραματισμό του ποιητή με το κωμικό είδος, θα παρουσιαστεί στα παρακάτω αρχαία θέατρα της χώρας: Αιγείρας, Αρκαδικού Ορχομενού, Γιτάνων, Γυθείου, Ερέτριας, Ζέας, Θορικού, Καβειρίου, Κασσώπης, Μαρώνειας, Μίεζας, Ορχομενού Βοιωτίας, Πλευρώνας και στο Εκκλησιαστήριο Μεσσήνης.

Μετάφραση – Διασκευή: Δημοσθένης Παπαμάρκος
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Μάνος Βαβαδάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου – Λίνα Σταυροπούλου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Τάσαινας
Κίνηση: Μυρτώ Γράψα
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Δραματολόγος παράστασης: Βιβή Σπαθούλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Λάσκος
Βοηθός σκηνογράφων – ενδυματολόγων: Αλεξάνδρα-Αναστασία Φτούλη
Παίζουν: Νίκος Γιαλελής (Πλούτος), Κατερίνα Παπανδρέου (Πενία, Ερμής), Κατερίνα Πατσιάνη (Χρεμύλος), Ελίνα Ρίζου (Βλεψίδημος, Χορός), Βασίλης Σαφός (Καρίων) Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Διάρκεια: 60 λεπτά.

πηγή: magnesianews.gr