ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου

Στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή υπέγραψε χθες τον ορισμό 404 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εντάσσονται στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών από το σχολικό έτος 2024-25 στην επικράτεια, μεταξύ αυτών και των παρακάτω του Νομού Μαγνησίας: 

6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

26ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου

10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου

25ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών Βελεστίνου – Ρήγας Βελεστινλής

Η κ. Μακρή δήλωσε ότι η συγκεκριμένη δράση προωθεί την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε μία τάξη και ευρύτερα σε ένα σχολείο καθώς οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκονται σε μία σχέση συνεχούς διαδραστικής επίδρασης με το βιβλίο, και μέσω αυτού επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του κειμενικού, εικονογραφικού και πολιτισμικού εγγραμματισμού τους. 

Η φιλαναγνωσία αποτελεί πηγή γνώσης, συνεισφέρει στην καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης, στην ανάπτυξηγλωσσικών δεξιοτήτων και η εξοικείωση των παιδιών μας με το βιβλίο αποτελεί, πλέον, μία από τις προτεραιότητες του ΥΠΑΙΘΑΆλλωστε, και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Κ. Πιερρακάκης εξήγγειλε νέες, πρόσθετες δράσεις από την νέα σχολική χρονιά με επίκεντρο την φιλαναγνωσία ενισχύοντας την κριτική σκέψη των μαθητών και την προώθηση της δημιουργικής έκφρασης.