ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Ζ. Μακρή με τον Δ/ντή ΔΔΕ Τρικάλων για θέματα ψηφιακής παιδείας

Συνάντηση Ζ. Μακρή με τον Δ/ντή ΔΔΕ Τρικάλων για θέματα ψηφιακής παιδείας

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Δρ Αλέξανδρο Καπανιάρη για ζητήματα ψηφιακής παιδείας και ψηφιακού μετασχηματισμού στην εκπαίδευση, με αφορμή την βράβευση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Τρικάλων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στα βραβεία Education Leaders Awards 2024.

Η κα Μακρή, αφού συνεχάρη τον Διευθυντή ΔΔΕ Τρικάλων, ενημερώθηκε από τον κ. Καπανιάρη για τον μετασχηματισμό της Δ.Δ.Ε Τρικάλων σε μια πλήρως ψηφιακή διεύθυνση εκπαίδευσης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σχετικά με την κατάργηση εντύπων για θετικό οικολογικό αποτύπωμα, την απλούστευση και την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων, στελεχών της εκπαίδευσης, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, την διαλειτουργικότητα των ψηφιακών εφαρμογών και την δημιουργία εξ αποστάσεως μηχανισμού επιμόρφωσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών και γονέων.

Η Υφυπουργός Παιδείας επιβράβευσε, επίσης, την πλήρη εφαρμογή του συστήματος διακίνησης και διαχείρισης εγγράφων στην Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και την δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής, που συμβάλλουν στην ταχύτητα διεκπεραίωσης, την σημαντική εξοικονόμηση χαρτιού, την ψηφιακή αρχειοθέτηση και την εύκολη αναζήτηση εγγράφων.

Κατά την συνάντησή τους, ο Διευθυντής ΔΔΕ Τρικάλων παρουσίασε στην Υφυπουργό Παιδείας το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που αναπτύχθηκε εξολοκλήρου από το Τμήμα Πληροφορικής της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων με τίτλο MyDDE που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και την διοίκηση με το ψηφιακό πρωτόκολλο να αντικαθιστά το παραδοσιακό χειρόγραφο βιβλίο πρωτοκόλλου.

Η κα Μακρή άκουσε, με μεγάλη προσοχή, την, εφ` όλης της ύλης, εμπεριστατωμένη παρουσίαση του κ. Καπανιάρη και στάθηκε στην πρόταση του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων με τίτλο «Ψηφιακή παιδεία για όλους – Digital Edu 4you» που αφορά στην ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα ψηφιακής παιδείας και κατέληξε «Η εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει, πια, ισχυρό ψηφιακό αποτύπωμα και το ΥΠΑΙΘΑ είναι ανοιχτό σε προτάσεις που μπορούν να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καλλιέργεια δεξιοτήτων και ψηφιακής κουλτούρας στην ευρύτερη σχολική κοινότητα».