ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για 20η χρονιά στον Olympus Marathon ο ΣΔΥ Βόλου

Για 20η χρονιά στον Olympus Marathon ο ΣΔΥ Βόλου

20 διοργανώσεις συμπλήρωσε ο Olympus Marathon, ο αγώνας που έγινε για πρώτη φορά το 2004 και που αποτέλεσε την απαρχή για να γίνει τόσο γνωστό και δημοφιλές το ορεινό τρέξιμο στην Ελλάδα, με αγώνες trail να διεξάγονται πλέον σε κάθε βουνό της χώρας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε το παρόν για 20η φορά στη διοργάνωση. Οι αγώνες έγιναν μέσα σε 3 ημέρες, και το ξεκίνημα έγινε το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου με τονOlympus Vertical, τον αγώνα "κάθετου χιλιομέτρου" στο μονοπάτι Γουμαροστάλι με απόσταση "μόλις" 4.250 μέτρα, και με υψομετρική +1024 μέτρα. Στην τόσο ανηφορική αυτή διαδρομή η Λίνα Παπακυριαζή τερμάτισε στην 20η θέση των γυναικών με χρόνο 1:48:02. Το απόγευμα της ίδιας ημέρες πήραν σειρά τα παιδιά, που χάρηκαν τη συμμετοχή τους στον Αγώνα Olympus Kids, με τον Νικόλα Μαντζίρη να αγωνίζεται από πλευράς ΣΔΥΒ. Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ξεκίνησε ο Olympus Ultra (71 χιλιόμετρα, υψομετρική 5.550μ), και ύστερα από 12 ώρες 08:11 ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης έφτασε στον τερματισμό στην 6η θέση από κοινού με τον Λάζαρο Ρήγο ο οποίος αποτέλεσε ουσιαστικά και τον δημιουργό-εμπνευστή του Olympus Marathon το 2004 και τα επόμενα χρόνια. Οι 2 δρομείς είχαν τρέξει μαζί και τον αγώνα του 2023, όπου είχαν τερματίσει 7οι με 13:02:17. Ο Βολιώτης δρομέας Γιώργος Μουστάνης τερμάτισε σε 21 ώρες 41:41, ενώ επίσης συμμετείχε ο Βασίλης Μπουραζάνας χωρίς να τερματίσει.

Με την ανατολή του ηλίου, στις 6.05 το Σάββατο ξεκίνησε ο κλασικός Olympus Marathonαπόστασης 44 χιλιομέτρων με υψομετρική 3.350 μέτρα. Την 43η θέση κατέλαβε ο Χαράλαμπος Μαντζίρης με χρόνο 6 ώρες 44:07, και ακολούθησαν οι Ζήνωνας Λουλούδης 10:04:03 (9ος στην κατηγορία), Αλέξανδρος Δημοτάκης 10:08:39. Δεν τερμάτισε ο Γιώργος Τσοκάνης που έφτασε ως τα Πριόνια.

Η αυλαία έπεσε την Κυριακή με την Κόψη των Αετών (Πριόνια-Λιτόχωρο) : 14 χιλιόμετρα, θετική υψομετρική 450 μέτρα, αρνητική υψομετρική 1.210 μέτρα. Στο βάθρο, 3ος γενικής κατάταξης, ανέβηκε με 1:13:56 ο Χρήστος Παρασκευάς. Ακολούθησαν οι Απόστολος Κουβλάκης 1:48:19, Στέφανος Μουρογιάννης 1:58:49, Χαράλαμπος Ταγάρας 2:00:48, Γιάννης Μυλωνάς 2:27:15, Μαρία Παπαδήμα 2:56:37.


Σε πολλούς ακόμη αγώνες οι δρομείς του ΣΔΥΒ

Ο Ιούνιος ολοκληρώθηκε με αρκετές ακόμη συμμετοχές και αγώνες για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο Περιπατητικός Αγώνας Δρόμου 4000μ και 8000μ, με το σύνθημα «Αγώνας για ελεύθερη από ουσίες ζωή, η λύση είναι η πρόληψη και όχι η αποδοχή», με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των ναρκωτικών. Ο αγώνας ήταν μη ανταγωνιστικός, όπως μαρτυρά άλλωστε και η ονομασία του. Από τον ΣΔΥ Βόλου συμμετείχαν οι Στέργιος & Βασίλης Κουσκουρίδας, πατέρας και γιος.

Την ίδια ημέρα ο Αμβρόσιος Δημητριάδης στον 8ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου Χωριστής Δράμας 5χλμ, κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία και την 4η στη γενική κατάταξη.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, τη 2η θέση στη γενική κατάταξη στον Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης, της σειράς των αγώνων του VoioRace κατέλαβε στα 5 χιλιόμετρα ο Βασίλης Κουσκουρίδας με χρόνο 19:23. Τις θέσεις 19 και 22 αντίστοιχα κατέλαβαν στα 10χλμ οι Γιάννης Ζήσης, Στέργιος Κουσκουρίδας με 42:14 και 42:54.

Ο Βρετανός δρομέας Trucker Middleton με ξεκίνημα από την παραλία Μενεού το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, έγινε ο πρώτος δρομέας που ολοκλήρωσε την έκδοση 100 μιλίων της διαδρομής Sea-to-Sky, τρέχοντας/περπατώντας επί 35 ώρες μέχρι το Όρος Τρόοδος της Κύπρου. Ο Trucker χρησιμοποιεί το τρέξιμο για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δρομείς ακολούθησαν ανά μερικά χιλιόμετρα τον αθλητή. Αυτό έκανε και ο Ηλίας Μακρυγιάννης, που συνόδευσε τον Trucker Middleton στα τελευταία 25 χιλιόμετρα του εγχειρήματος. Ο γιος του Γιάννος ακολούθησε επίσης στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής.

Το μεγάλο γεγονός για την πόλη μας αποτέλεσε βέβαια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβουπου έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, και το φίλαθλο κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να θαυμάσει τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες στίβου της χώρας μας, τα μέλη των Εθνικών μας Ομάδων, Ολυμπιονίκες και σπουδαίους αθλητές όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής, η Ελίνα Τζένγκο, ο Κώστας Δουβαλίδης και τόσοι άλλοι. Ήταν μία τόσο απαιτητική διοργάνωση, που πήρε άριστα από κάθε άποψη. Παράλληλα οι εθελοντές, οι κριτές, και κάθε ένας που συμμετείχε από το πόστο του, όπως βέβαια οι χιλιάδες θεατές, έγιναν όλοι μέρος της ιστορίας που γράφτηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Πανθεσσαλικό. Μαζί και τα εκατοντάδες μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με τις οικογένειες τους, που έδωσαν το παρόν στη μεγάλη γιορτή ως θεατές, αλλά και ως εθελοντές, κριτές και σε διάφορα πόστα.

Στην τριήμερη εκδρομή στον Ημιμαραθώνιο Pogradec

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο ΣΔΥΒ με τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς, τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου που ενδιαφέρονται, μπορούν να ακολουθήσουν την εκδρομή στον Ημιμαραθώνιο Pogradec που οργανώνει ο Ζευς από 26 ως 28 Ιουλίου. Εγγραφές για την εκδρομή, για όλους τους προσεχείς αγώνες, καθώς και για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, γίνονται από τον ΣΔΥΒ με επικοινωνία με το ΔΣ, επίσης στον Κώστα Παλάντζα, τηλ. 6993953012, και στο μέιλ sdyvolou@gmail.com, καθώς και στις συναντήσεις των μελών του ΣΔΥΒ στο στάδιο ΕΑΚ κάθε Δευτέρα σε νέα ώρα για το καλοκαίρι, από 20.00 ως 20.30, καθώς και στα γραφεία του ΣΔΥΒ στο Πανθεσσαλικό κάθε Πέμπτη από ώρα 17.00 ως 17.30. Παράλληλα γίνονται κρατήσεις για τα λεωφορεία και για το ξενοδοχείο για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τηρείται λίστα αναμονής για τυχόν θέσεις που θα ελευθερωθούν κατόπιν της λήξης των εγγραφών.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εγγραφές για όλους τους αγώνες, δημοσιεύονται στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv. Επίσης ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 6ο Αγώνα Δρόμου Καλών Νερών που θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Οι δηλώσεις γίνονται στο λινκ bit.ly/kalanera24, ενώ προς διευκόλυνση όσων μένουν στον Βόλο, πραγματοποιούνται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160. Επίσης στο Νότιο Πήλιο, το Milina - Alatas Go, ένας ξεχωριστός αγώνας κολύμβησης θα γίνει στις 14 Ιουλίου και προσφέρεται σε κάθε κολυμβητή, αλλά και σε κάθε τριαθλητή που θα μπορεί να συμμετέχει στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τα multisports.