ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζητήματα που θέτει η αντιπολίτευση στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Η μόλυνση στις παρακάρλιες περιοχές, η στήριξη ψηφίσματος κατά των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι, ο τρόπος περισυλλογής των απορριμμάτων στο Κεραμίδι, οι προετοιμασίες που έχουν γίνει για νέα τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα, η επανατοποθέτηση εξοπλισμού ΑμεΑ στο Καμάρι και οι περιοχές με ακαθάριστα χόρτα για αποφυγή πυρκαγιών είναι τα θέματα που θέτουν προς την δημοτική αρχή οι σύμβουλοι της παράταξης "Ανανέωση και Συνεργασία για τον Δήμο μας"
Τα ζητήματα που θέτει η αντιπολίτευση στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Αύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βελεστίνο η Ειδική Συνεδρίαση για την Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής (Μάιος-Ιούνιος).

Δείτε αναλυτικά τα θέματα ημερησίας διάταξης: 

1ο ΘΕΜΑΑπάντηση από το δήμαρχο στα ερωτήματα που τέθηκαν στο έγγραφο προς το δήμο Ρήγα Φεραίου (Αρ. Πρωτ. 7458.   19/06/2024) με θέμα τη μόλυνση στις παρακάρλιες περιοχές, που αφορά την υγεία των κατοίκων, την ασφάλεια κτηνοτρόφων και αγροτών, την ασφάλεια των γεωτρήσεων, τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σχετικά με τόσο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε.

Παπαδάμ Γεώργιος

2ο ΘΕΜΑ:  Από την επιτροπή φορέων και πολιτών Κάρλας Μαυροβουνίου Β.Πηλίου,  κατατέθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο αίτημα (Αρ. Πρωτ. 6221.  24/05/2024) με το οποίο ζητείται η στήριξη από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στο ψήφισμα κατά  της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι.

Πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί την περιοχή των κοινοτήτων Καναλίων, Κεραμιδίου, Κερασιάς.

Για ποιό λόγο το θέμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο;

Καραβάς Δημήτριος

3ο ΘΕΜΑ: Την 07/06/2024 με απευθείας ανάθεση (ΑΔΑ: ΡΨ7ΒΩ19-7ΚΛ) ο δήμος μας παρέλαβε αντί του ποσού των 15.797,60 € ένα απορριμματοφόρο το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Κεραμιδίου, γιατί τα απορρίμματα από τους κάδους περισσυλλέγονται με τα χέρια των υπαλλήλων. Παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα (28/06/2024) τα απορρίμματα περισσυλλέγονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διότι το νέο απορριμματοφόρο δεν πληρεί τις προδιαγραφές για να εισέρχεται εντός του χωριού. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε:  

α) Για ποιό λόγο δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής τόσο στους υπαλλήλους όσο και του οχήματος (απολύμανση);

β) Από ποιούς συγκροτείται η επιτροπή που παρέλαβε το εν λόγω απορριμματοφόρο και γιατί το παρέλαβε αφού δεν πληρεί  τις προϋποθέσεις;

γ) Ποιά η τύχη του καινούργιου απορριμματοφόρου που αγοράστηκε πριν λίγο καιρό από το δήμο μας;

Γιάτσιος Κωνσταντίνος

4ο ΘΕΜΑ: Τι προετοιμασίες έγιναν και θα γίνουν για την αντιμετώπιση πλημμυρών, έτσι ώστε ο Δήμος μας να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Αν και σκόπευα να φέρω το παρόν θέμα προς συζήτηση στην επόμενη λογοδοσία, προτίμησα λόγω της σοβαρότητας του θέματος να συζητηθεί τώρα, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι όποιες εργασίες, εκκρεμότητες, ελλείψεις, κλπ. Επειδή δεν γνωρίζω τί εργασίες έχουν γίνει ανά Δημοτικό Διαμέρισμα μέχρι 30/6/2024,  παρακαλώ να μας ενημερώσετε ποιές εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, αλλά και τί σκοπεύετε να κάνετε από δω και στο εξής, εφόσον κρίνετε ότι υπάρχουν εργασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης

5ο ΘΕΜΑ: Στις 03/11/2020 ο δήμος Ρήγα Φεραίου προμηθεύτηκε  εξοπλισμό ΑμεΑ για την παραλία Καμάρι με δαπάνη 59.928.99€ (ΑΔΑ: ΨΜΡ8Ω19-ΑΥΝ).

Για ποιό λόγο δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την δημοτική αρχή για την επανατοποθέτηση του εξοπλισμού ΑμεΑ δεδομένου ότι με την παράλειψη αυτή της δημοτικής αρχής αποτρέπεται η εξασφάλιση ασφαλούς και αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς στη παραλία Καμάρι του δήμου Ρήγα Φεραίου τη στιγμή που έχουμε φτάσει ήδη στα μέσα του καλοκαιριού; 

Μωραΐτης Χρήστος

60 ΘΕΜΑ: Δεδομένης της κατάστασης που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2023, με τις καταστροφικές πυρκαγιές, στο δήμο Ρήγα Φεραίου, για ποιό λόγο υπάρχουν αρκετές περιοχές ακαθάριστες από ξερά χόρτα, τη στιγμή που δημιουργούν κίνδυνο για πυρκαγιά;

Έχει φροντίσει ο δήμος για την καθαριότητα των χώρων με το προσωπικό που διαθέτει;

Κουβάτας Αθανάσιος