ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η ενδοοικογενειακή βία

Στο επίκεντρο η ενδοοικογενειακή βία

Σήμερα, 1 Ιουλίου 2024 με πρωτοβουλία της συντονίστριας των Κοινωνικών Δομών, κα. Αντωνίας Χασιώτη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ενημερωτική δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου με θέμα: «Ας μιλήσουμε για την κακοποίηση με τους ειδικούς» σε μια συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, την Ειδική Συνεργάτιδα/Νομικό του Δήμου και τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας.

Έγινε ανάλυση της νέας νομοθεσίας από τη νομικό, κα. Γιασεμή Γεωργαλιού και τον Διοικητή του τμήματος, κο. Στέφανο Καρκάλη. Έγινε συγκεκριμένη αναφορά στο Άρθρο 23A του νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, που αφορά την ατομική αξιολόγηση των θυμάτων και διαχείριση του κινδύνου επανάληψης της βίας και δευτερογενούς θυματοποίησης. Επίσης, έγινε αναφορά στον ρόλο των υπηρεσιών υποδοχής θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, όπως οι αστυνομικές αρχές, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες υγείας και οι εξειδικευμένες δομές για την υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, κα. Σοφία Μπαλαμώτη και η Κοινωνική Λειτουργός, κα. Μαρία Μπακάλη αναφέρουν ότι: «Στόχος της παραπάνω δράσης είναι η διασύνδεση των αρμόδιων υπηρεσιών για την πληρέστερη και αμεσότερη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης σύμφωνα, πάντα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας».

Σε μια ιδιαίτερη εποικοδομητική συζήτηση με την Κοινωνική Λειτουργό, το Διοικητικό και το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό υπήρξε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οργάνωσης μελλοντικών δράσεων προς την κοινότητα.

Η βία μας αφορά όλους