ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αίσιο τέλος η περιπέτεια και "ευχαριστώ" από λουόμενους στο Καμάρι

Αίσιο τέλος η περιπέτεια και "ευχαριστώ" από λουόμενους στο Καμάρι
φωτογραφία - https://1001beach.com

 

Φύλακες άγγελοι για έναν συμπολίτη που απολάμβανε το μπάνιο του στο Καμάρι Πηλίου αποδείχτηκαν Εκαβίτες και ναυαγοσώστες, που έσπευσαν να τον συνδράμουν όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ο συμπολίτης μαζί με τη σύζυγό του απολάμβαναν το μπάνιο τους. Ωστόσο ο άνδρες φαίνεται πως υπερεκτίμησε τις δυνάμεις και τις αντοχές του, ενώ ήδη η θερμοκρασία είχε «χτυπήσει» κόκκινο και παρέμεινε στο νερό απολαμβάνοντας το κολύμπι του για μία και πλέον ώρα. Ξαφνικά ένιωσε ότι τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του όμως δεν κάλεσε σε βοήθεια. Προτίμησε να βγει έξω μόνος του, έστω και με δυσκολία, μόλις όμως έφτασε στην ακτή ήταν φανερό ότι δεν ένιωθε καλά.

Στην παραλία υπάρχουν ναυαγοσώστες οι οποίοι αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν, ενώ παράλληλα κλήθηκε και το ΕΚΑΒ που έφτασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στο σημείο, με τους διασώστες να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα, που ευτυχώς εκτός από καταπονημένος δεν παρουσίαζε κάποιο πιο σοβαρό παθολογικό πρόβλημα.

Το αίσιο τέλος που είχε η περιπέτεια για τον συμπολίτη προκάλεσε ανακούφιση σ’ όλους, ενώ η σύζυγός του μέσα από μία δημόσια ανάρτηση στα social media, θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως όσους βοήθησαν, υπερτονίζοντας κυρίως τη σημαντική συμβολή τόσο των ναυαγοσωστών όσο και των Εκαβιτών, οι οποίοι έσπευσαν στο Καμάρι κι έκαναν μέχρι και τον «τροχονόμο» όπως αναφέρει η ίδια, προκειμένου να απομακρυνθούν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στην ακτή.

«Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα ΕΚΑΒ και τους ναυαγοσώστες στην παραλία Καμάρι. Πολύς κόσμος κατέφυγε αυτό το τριήμερο για μπάνιο στις παραλίες, προκειμένου να δροσιστεί. Υπήρχαν όμως και άνθρωποι που βρίσκονταν στις παραλίες όχι για μπάνιο, αλλά για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους για τυχόν αδιαθεσίες ή άλλα άσχημα γεγονότα. Αξίζει να επιβραβεύονται αυτά τα άτομα. Συγκεκριμένα, στο Καμάρι του Κεραμιδίου Μαγνησίας η ομάδα του ΕΚΑΒ και οι ναυαγοσώστες μέσα στο λιοπύρι έτρεχαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μια αδιαθεσία του συζύγου μου έδειξε την ετοιμότητα, την κατάρτιση, την ευγένεια και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, αυτών των παιδιών. Νέα παιδιά ευγενέστατα με γνώσεις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Τους ευχαριστούμε πολύ ,είμαστε ευγνώμονες που βρέθηκαν δίπλα μας. Μέχρι και τον τροχονόμο έκαναν φωνάζοντας στα μεγάφωνα τους αριθμούς αυτοκινήτων που εμπόδιζαν την κυκλοφορία! Να είστε καλά, σάς ευχαριστούμε πολύ», έγραψε για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της η σύζυγος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ