ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κων. Γιάτσιος για την περισυλλογή απορριμμάτων στο Κεραμίδι

Τι καταγγέλει ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου, Κωνσταντίνος Γιάτσιος
Ο Κων. Γιάτσιος για την περισυλλογή απορριμμάτων στο Κεραμίδι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε διαπιστώσει ότι η περισυλλογή των απορριμμάτων στην Δ.Ε. Κεραμιδίου, από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, να πραγματοποιείται με τον εξής παράδοξο τρόπο. Στο χωριό μεταβαίνει αγροτικό όχημα του δήμου, υπάλληλοι μαζεύουν τα σκουπίδια από τους κάδους με τα χέρια τους, αρχικά τα τοποθετούν στο μικρό όχημα και κατόπιν στο απορριμματοφόρο το οποίο και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Εν συνεχεία επιβιβάζονται στο αγροτικό και αποχωρούν από το Κεραμίδι. Οι υπάλληλοι φορούν στο πρόσωπό τους μάσκα μιας χρήσεως και γάντια στα χέρια, λαμβάνουν δηλαδή τα μέτρα προστασίας αυτά που λαμβάνουν οι συνοδοί απορριμματοφόρου και μόνο.
 
Επειδή δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, αφού ούτε το αγροτικό όχημα αλλά ούτε και οι ίδιοι οι υπάλληλοι που περισυλλέγουν τα απορρίμματα απολυμαίνονται, αποτελούν "υγειονομική βόμβα" με κίνδυνο διασποράς μικροβίων. Επίσης οι κάδοι είναι αδύνατο να καθαριστούν και να πλυθούν με τα χέρια με αποτέλεσμα στο κάτω μέρος τους να παραμένουν απορρίμματα από πολύ καιρό και να αναδύονται άσχημες οσμές στον περιβάλλοντα χώρο, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε τους θερμότερους μήνες του έτους και να έχουν μετατραπεί και αυτοί σε εστία μόλυνσης.
Την 07/06/2024 με απ` ευθείας ανάθεση (ΑΔΑ: ΡΨ7ΒΩ19-7ΚΛ) από ιδιωτική εταιρεία ο δήμος μας παρέλαβε αντί του ποσού των 15.797,60 € ένα μικρότερο απορριμματοφόρο με σκοπό την περισυλλογή των απορριμμάτων από την Δ.Ε. Κεραμιδίου.
 
Την παρασκευή 15/06/2024 διαπιστώσαμε ότι η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους στο Κεραμίδι εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διότι το νέο απορριμματοφόρο δεν πληροί τις προδιαγραφές έτσι ώστε να κυκλοφορεί εντός του χωριού.
 
Για τα προαναφερόμενα υποβάλλαμε έγγραφό μας προς τον δήμο το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ζητούμε από τους αρμόδιους να μας απαντήσουν:
(α) Για ποιο λόγο η περισυλλογή των απορριμμάτων στο Κεραμίδι πραγματοποιείται χωρίς τους στοιχειώδης κανόνες υγιεινής θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των υπαλλήλων όσο και των κατοίκων του Κεραμιδίου.
(β)Η σχετική επιτροπή γιατί παρέλαβε το εν λόγο απορριμματοφόρο εφόσον αυτό δεν πληροί τις προδιαγραφές για να κινείται εντός του Κεραμιδίου και εάν είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση.
 
Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων στα ερωτήματά μας.