ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγέλλουν εργασιακή εξόντωση οι πυροσβέστες της Μαγνησίας

Καταγγέλλουν εργασιακή εξόντωση οι πυροσβέστες της Μαγνησίας

Επιστολή προς τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος απέστειλε η Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μαγνησίας με θέμα τις επιφυλακές του πυροσβεστικού προσωπικού, επισημαίνοντας πώς για ακόμη μία χρονιά είναι στο ίδιο έργο θεατές.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή την τρέχουσα χρονική περίοδο η έννοια της Γενικής ή Μερικής επιφυλακής του Πυρ/κού Προσωπικού τείνει να καθιερωθεί σε μόνιμο μέτρο, που πολλές φορές εφαρμόζεται χωρίς ουσιαστικό λόγο.

«Καθημερινά παρατηρούμε :

-Ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 2 ή 3 να εφαρμόζουμε πάντα με άνωθεν προφορική διαταγή τα μέτρα που προβλέπονται όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 ή 5!

– Καθημερινές επιφυλακές για οτιδήποτε, αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί. Μερικές επιφυλακές προσωπικού χωρίς την απαραίτητη προϋπόθεση συμβάντος σε εξέλιξη!

-Κλήσεις σε επιφυλακή, με την αιτιολογία ύπαρξης υψηλού δείκτη σε άλλο Νομό της Περιφέρειας!

-Άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού προληπτικά σε όμορους Νομούς μόνο και μόνο στο φόβο εκδήλωσις συμβάντος!

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν και ότι θα πρέπει να εργαστούμε πέραν του προβλεπόμενου (όπως πράττουμε και τόσα χρόνια) για την κατάσβεσή τους. Κανένας όμως δεν νομιμοποιείται στην εργασιακή εξόντωση των συναδέλφων για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ή ακόμα χειρότερα να γίνουμε το μέσο για προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους.

Δυστυχώς με λιγοστό, ταλαιπωρημένο, απλήρωτο και μεγάλο σε ηλικία Πυροσβεστικό Προσωπικό, δε λύνεται το επιχειρησιακό πρόβλημα του Σώματος ούτε εφαρμόζετε το «Νέο Δόγμα» που προσπαθείτε να υλοποιήσετε.

Καταγγέλλουμε τις υπηρεσιακές ενέργειες για τα παραπάνω και σας καλούμε να λάβετε κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να εκλείψουν ανάλογα φαινόμενα. Ζητάμε να δώσετε τις σχετικές κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην δύσκολη αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η τακτική των παράνομων και αυθαίρετων επιφυλακών σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας ως φορέας εκπροσώπησης εργαζομένων δεν θα μπορεί να το παραβλέψει και θα απευθυνθεί στα Όργανα της Δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσουν κάποιοι τις συνέπειες της παράβασης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος».

πηγή: taxydromos.gr