ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διακρίσεις και συμμετοχές για τους δρομείς του Κενταύρου

Διακρίσεις και συμμετοχές για τους δρομείς του Κενταύρου

Ο Ιούνιος συνεχίστηκε για τον Κένταυρο Βόλου με δεκάδες συμμετοχές και διακρίσεις για τους δρομείς του, σε αγώνες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα.

Στην Ευρυτανία, με ορεινές διαδρομές στην οροσειρά του Παναιτωλικού , διοργανώθηκαν από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ,  το Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου αγώνες ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία “Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races”. Ο Κώστας Σαρακατσιάνος και ο Νικόλαος Δήμτσας τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα του αγώνα των 35 χιλιομέτρων,  ενώ με επιτυχία στην ίδια απόσταση τερμάτισε και  ο Κώστας Πολίτης.

Στις 9 Ιουνίου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την τοπική κοινότητα Λεχωνίων και με την στήριξη του Κενταύρου Βόλου, ο 1ος Τοπάλειος αγώνας δρόμου απόστασης 5χιλιομέτρων,  αφιερωμένος στη μνήμη της Λουκίας Τοπάλη, Σοφίκας Τοπάλη και Φιλίτσας Καλαβρού.

Οι τρεις γενναίες Λεχωνίτισσες, κορυφαίες μορφές της Εθνικής Αντίστασης και μεγάλες ευεργέτιδες των Κάτω Λεχωνίων, κρεμάστηκαν στο δέντρο της κεντρικής πλατείας του χωριού τον Ιούλιο του 1944. Ο απαγχονισμός των τριών γυναικών αποτελεί ένα από τα στυγερά εγκλήματα των Γερμανών και συγκλονίζει ακόμα την κοινωνία και τους επισκέπτες του χωριού.

Ο αείμνηστος Γεώργιος Αραμπατζής είχε σαν σκοπό ζωής να τιμήσει την οικογένεια Τοπάλη ως ελάχιστο φόρο τιμής, με έναν αγώνα δρόμου που θα έφερε το όνομα τους.

Έτσι η τοπική κοινότητα Κάτω Λεχωνίων  πραγματοποίησε αυτήν την επιθυμία και μάλιστα θα την καθιερώσει ως ετήσια εκδήλωση την πρώτη Κυριακή κάθε Ιουνίου.

Ο Κυριαζής Καρακαντές αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, ενώ η Παρασκευή Πούλιου ήταν η νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών.

Στον αγώνα έτρεξαν επίσης:

Αδάμος Επαμεινώντας

Χρόνης Μιχάλης

Βούλγαρης Σπύρος

Γιαννάκης Γεώργιος

Κράβαρης Σάκης

Παναγιωτακόπουλος Σπύρος

Μπουντούκος Στρατής

Μπαρμπουνάκη Ανθή

Ψαριανός Κυριάκος

Βασιλειάδης Σταύρος

Βούλγαρη Σοφία

Ζαφειρίου Ανάργυρος

Μαγγίτση Μαρία

Αδάμος Λευτέρης

Κούντρια Φιλιππία

Μπαντέλη Αμαλία

Χάλαρη Σοφία

Ο Σταύρος Βασιλειάδης και ο Ανάργυρος Ζαφειρίου τιμήθηκαν ως οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αθλητές του αγώνα.

Στη Θεσσαλονίκη στις 9 Ιουνίου η Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας διοργάνωσε τον αγώνα τριάθλου για παιδιά "PHO3NIX Kids Triathlon", όπου συμμετείχε  ο Άγγελος Φλέτσιος- Έξαρχος σε μια πολύ όμορφη διοργάνωση για παιδιά.

Με αφετηρία το χωριό Βερδικούσια διοργανώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου ο αγώνας “ Mamali TrailRun” με δύο διαδρομές μήκους 23 και 9 χιλιομέτρων, οι οποίες διέσχιζαν το δάσος οξιάς της Μαμαλής.

Ο Νικόλαος Δήμτσας με χρόνο 2:26:06 αναδείχθηκε 4ος στη γενική κατάταξη και 1ος ηλικιακής κατηγορίας στην απόσταση των 23 χλμ.

Στην ίδια διοργάνωση στον αγώνα των 9χλμ. τερμάτισαν η  Μαρία Παπαδήμα με χρόνο 1:20:12   στη 10η θέση και ο   Νικόλαος Σφακιανός με χρόνο 1:42:23. 

Tο διήμερο 15 & 16 Ιουνίου 2024, διοργανώθηκε στο χωριό Πετρίλο, το ‘’2ο Argithea Mountain Race’’. Μια ορεινή αθλητική διοργάνωση, που περιελάμβανε διαδρομές στο τοπικό δίκτυο μονοπατιών, 30 χλμ (SkyRace), 13 χλμ (Vlachogiannis Race), 5 χλμ (Family Race) και 3,7 χλμ (Argithea Vertical). Η εκδήλωση σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία και  αποτέλεσε  ένα ιστορικό γεγονός για την περιοχή της Αργιθέας, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που πραγματοποιήθηκε στον ορεινό όγκο της περιοχής η συγκεκριμένη διοργάνωση πολιτιστικού-αγωνιστικού χαρακτήρα.

Ο Νικόλαος Δήμτσας, συνεχίζοντας τις  εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει, αναδείχθηκε 2ος νικητής στον αγώνα Vertical  του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή έτρεξε και στη διαδρομή των  30χλμ. “Sky Race” όπου τερμάτισε  10ος  με χρόνο 4:21:28 ενώ στην ίδια διαδρομή ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος τερμάτισε στην 6η θέση.

Σε μία πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη διαδρομή στην Άνδρο, έγινε την Κυριακή 16 Ιουνίου ο αγώνας “Andrus Beer Trail Race Festival"  και ο Κένταυρος «έτρεξε» και εκεί. Ο Γιώργος Βέργας και ο Γιώργος Πετικόπουλος τερμάτισαν με επιτυχία στη διαδρομή  μήκους 15 χιλιομέτρων  με την επωνυμία  "Korthi Adventure".

Στο Καρλόβασι της Σάμου, διοργανώθηκαν στις 16 Ιουνίου, προς τιμήν του αρχηγού της Σαμιακής Επανάστασης του 1821, αγώνες δρόμου με την επωνυμία  «7ο Τρόπαιο Λυκούργου Λογοθέτη».

Στα 5χλμ. της διοργάνωσης έτρεξαν η Αριάδνη Κούφιου, που ήταν 3η ηλικιακής κατηγορίας και η Εύη Μοσχονησιώτη, ενώ στον αγώνα του 1χλμ. για παιδιά έτρεξε η Ιωάννα Κούφιου.  

Ο Κένταυρος συγχαίρει όλους τους δρομείς  για  τις συμμετοχές και τις διακρίσεις τους, στους αγώνες.