ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Διοίκησης στο 304 ΠΕΒ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/7) το πρωι στην έδρα του 304 ΠΕΒ στο Στρατόπεδο Τχη (ΠΖ) Παπαϊωάννου Ιωάννη στο Βελεστίνο η παράδοση - παραλαβή της Διοικήσεως του Εργοστασίου από τον Σχη (ΤΧ) Ουρουμίδη Γεώργιο στον Σχη (ΤΧ) Αθανασέλλη Ιγνάτιο
Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Διοίκησης στο 304 ΠΕΒ

 Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος, παλαιοί εργαζόμενοι του Εργοστασίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της τοπικής και ευρύτερης περιοχής καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση στη λίμνη του Εργοστασίου, για το σύνολο των επισκεπτών.

Η δήλωση του παραδίδοντος Δκτή, Σχη (ΤΧ) Γεωργίου Ουρουμίδη:

Αποχωρώ σήμερα από το Εργοστάσιο μετά από 3 χρόνια Δκσης.

Επέλεξα να έρθω να υπηρετήσω στο Εργοστάσιο ως Δκτής.

Αποτελούσε όνειρο και φιλοδοξία της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας η ανάληψη της Δκσης του Εργοστασίου, από την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το χώρο ως νεαρός Ανθλγος το έτος 1989.

Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να εκπληρώσω την επιθυμία μου καθώς και την Ιεραρχία του Στρατού και του Τεχνικού Σώματος για την τιμή, να μου εμπιστευτούν την Διοίκηση του Εργοστασίου.

Το Εργοστάσιο είναι βαθιά χαραγμένο μέσα μου, καθώς σε τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα υπηρέτησα εδώ συνολικά 9 χρόνια, σε όλους του βαθμούς από το βαθμό του Λγου και μετά  σε διαφορετικές θέσεις, από τα επισκευαστικά συνεργεία, Υδκτής και Δκτής.

Το Εργοστάσιο που είναι μοναδικό στον Ελληνικό χώρο, είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό Εργοστάσιο.

Συμβάλλει αποφασιστικά στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής λειτουργίας του Στρατού, μέσω της συντήρησης του αρματικού δυναμικού και πλήθους ερευνητικών προγραμμάτων και αποτελεί ταυτόχρονα, από την ίδρυσή του πνεύμονα οικονομικής ζωής για την ευρύτερη περιοχή.

Είναι καταξιωμένο στη συνείδηση της τοπικής και ευρύτερης περιοχής και έχει τη στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής Ιεραρχίας.

"Έχοντας σιδερένια την καρδιά", όπως αναγράφεται στο έμβλημα του Εργοστασίου, όλοι μαζί, με αισιοδοξία, πείσμα, εμμονή στο σκοπό καταφέραμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας  και πετύχαμε  αποτελέσματα που προήγαγαν το Εργοστάσιο.

Για εμάς συντηρούμε σημαίνει δίνουμε πνοή στα τέλεια άρματα του Ελληνικού Στρατού.

Δεν ξέρω εάν άλλος Δκτής είχε ποτέ καλύτερο προσωπικό. Για μένα όμως το προσωπικό του Εργοστασίου που συνεργάστηκα, ήταν και είναι οι καλύτεροι.

Ως Δκτής αναγνωρίζω, σέβομαι, τιμώ και ευχαριστώ το προσωπικό για την προσφορά του.

Θέλω να ευχαριστήσω:

Τον Θεό και τον Προστάτη του Εργοστασίου μας ΟΣΙΟ ΔΑΥΙΔ, για την υγεία και δύναμη που είχα αυτά τα χρόνια καθώς και για την προστασία του Εργοστασίου.

Την Ιεραρχία του Στρατού, τις προϊστάμενες Δκσεις και τις Δκσεις όλων των Στρατιωτικών Μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας  της Φρουράς για τη βοήθεια και τη συνεργασία.

Την εκκλησία και τους τοπικούς φορείς Δήμων και Περιφέρειας.

Τέλος ευχαριστώ, ιδιαίτερα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για την κατανόηση και στήριξή τους.

Αποχωρίζομαι πρώτα φίλους και μετά συναδέλφους, συνεργάτες.

Είμαι περήφανος που ήμουν ένας από την ομάδα μας.

Σας ευχαριστώ για το υπέροχο ταξίδι.

Στο νέο Δκτή, εύχομαι υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία.

Εύχομαι σε όλους, ατομική και οικογενειακή υγεία και ο Θεός μαζί σας.

Ευχαριστώ πολύ.

Συνταγματάρχης (ΤΧ) Ουρουμίδης Γεώργιος

Διοικητής 304 ΠΕΒ

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την τελετή: