ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία ζωγραφιά... χίλια ευχαριστώ μετά την περιπέτεια με τη σαλμονέλα

Το δώρο του μικρού Γιωργάκη από τον Ριζόμυλο που έκανε γιατρούς και νοσηλευτές να κλάψουν
Μία ζωγραφιά... χίλια ευχαριστώ μετά την περιπέτεια με τη σαλμονέλα
Με αυτή τη ζωγραφιά ο μικρός Γιωργάκης από το Ριζόμυλο, που νοσηλεύτηκε με σαλμονέλα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ευχαρίστησε την παιδίατρο Καλλιόπη Τανού και μία ειδικευόμενη γιατρό για τη φροντίδα που είχε στην Παιδιατρική Κλινική

Η συγκίνηση για γιατρούς και νοσηλευτές στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου περίσσευε πριν από λίγες μέρες. Αυτό το εξιτήριο δεν ήταν σαν όλα τα άλλα. Για να μπορέσει ο μικρός Γιωργάκης να βγει από την κλινική χρειάστηκε να δοθεί ένας ολόκληρος αγώνας δρόμου επί δύο περίπου εβδομάδες, από την ημέρα που διαγνώστηκε με σαλμονέλα και διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο η ζωή του, εξαιτίας του μολυσμένου νερού στο Ριζόμυλο.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας του Βαγγέλη και της Βάσως Βουραζέρη δοκιμάστηκε σκληρά, όμως οι γιατροί από την πρώτη στιγμή έκαναν ό,τι δεν ήταν δυνατόν…, δίχως υπερβολή, ώστε ο μικρούλης να επιστρέψει στο σπίτι του, ασφαλής και γερός, δίπλα στους παππούδες και τους φίλους του.

Η περιπέτεια της οικογένειας πέρασε. Τώρα όλοι μαζί προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τις δύσκολες μέρες. Ποτέ όμως δεν πρόκειται να ξεχάσουν την αυτοθυσία των γιατρών και ειδικότερα της παιδιάτρου Καλλιόπης Τανού, η οποία έγινε «φύλακας άγγελος» για τα παιδιά τους.

Ο μικρός Γιωργάκης πριν αποχαιρετίσει τους γιατρούς θέλησε να εκφράσει το δικό του ευχαριστώ με μία πανέμορφη ζωγραφιά, την οποία αφιέρωσε στη γνωστή παιδίατρο του Νοσοκομείου Βόλου και μία ακόμη γιατρό που κάνει ειδικότητα. Γιατροί και νοσηλευτές έκλαψαν από συγκίνηση, για την ευαίσθητη πράξη του μικρού παιδιού.

Το «ευχαριστώ» του πατέρα

Δημόσιες ευχαριστίες μέσω των social media απηύθυναν και οι γονείς, αναγνωρίζοντας την υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο Νοσοκομείο και ειδικότερα στην παιδιατρική κλινική.

Πιο συγκεκριμένα ο Βαγγέλης και η Βάσω έγραψαν: «Η λέξη ευχαριστώ μερικές φορές φαίνεται πολύ λίγη έως μηδενική, μπροστά στο μεγαλείο μερικών ανθρώπων. Συγγενείς μας, φίλοι, γνωστοί. Μια ευχή σας, ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο ήταν όλη η δύναμη μας. Πρόσφατα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, αλλά από μικρόβιο σαλμονέλας απ’ το νερό, όπως και τόσος κόσμος, παιδιά και βρέφη, βρεθήκαμε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου και συγκεκριμένα και τα δύο μου παιδιά από 30/5 έως και 10/6.Η Παιδιατρική πτέρυγα μας έκανε να νιώθουμε ασφάλεια για ό,τι μας είχε βρει!! Όλοι οι γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό (υπέροχες όλες) ήτανε εκεί από την πρώτη στιγμή, ώρες πολλές. Σαν να ήταν σε πραγματικό πεδίο μάχης και τα έδωσαν απλόχερα όλα !!!Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Τανού Καλλιόπη, επιμελήτρια, που μαζί με την ομάδα της ήταν εκεί απ’ την πρώτη στιγμή, στα πολύ δύσκολα και έκανε το έργο της να μοιάζει μαγικό!!Θα χρωστάω σε όλους σας πάντα!!

Υ.Σ. Την ζωγραφιά αυτή την έκανε ο μεγάλος μας γιος και την χάρισε στην κ. Τανού και την Ανθένια, που κάνει την ειδικότητα της και τις αγαπήσαμε λίγο παραπάνω!!»

«Είναι ό,τι ωραιότερο έχω λάβει σε αυτό τον αγώνα που βιώνουμε» σχολίασαν συγκινημένες οι δύο υγειονομικοί και όχι άδικα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ - Ταχυδρόμος