ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον φάκελο της εισαγγελίας ο θανάτος του 85χρονου - Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων δειγματοληψιών

Στον φάκελο της εισαγγελίας ο θανάτος του 85χρονου - Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων δειγματοληψιών

Ο θάνατος θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που έχει ανοίξει η Εισαγγελία Βόλου δίνοντας εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική – Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων δειγματοληψιών

Νεκρό θρηνεί από χθες το πρωί το Στεφανοβίκειο που μαζί με τον Ριζόμυλο «έπιναν» επί μέρες μολυσμένο νερό, με αποτέλεσμα περισσότερα από 120 άτομα να νοσήσουν από οξεία γαστρεντερίτιδα και να απευθυνθούν σε Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, Νοσοκομείο Βόλου και ιδιώτες γιατρούς. Ο θάνατος θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που έχει ανοίξει από την Εισαγγελία Βόλου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, και η οποία έχει ανατεθεί στο Α.Τ. Ρήγα Φεραίου.

Πρόκειται για έναν 85χρονο από το Στεφανοβίκειο, ο οποίος προσβλήθηκε από οξεία γαστρεντερίτιδα. Εξαντλημένος από τα συμπτώματα που παρουσίασε εξαιτίας του μολυσμένου νερού, ζαλίστηκε και έπεσε με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι πριν από 13 ημέρες. Ο άτυχος άντρας υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση και νοσηλευόταν, όλες αυτές τις ημέρες, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή και σήμερα αναμένεται να γίνει η κηδεία του στο χωριό, που έχει συγκλονιστεί από το άγγελμα του θανάτου του.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του 85χρονου ήταν εκείνη που έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του Δήμου Ρήγα Φεραίου διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη. Αν θα προχωρήσει και σε περαιτέρω νομικές ενέργειες είναι κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση ο θάνατος του 85χρονου θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το μολυσμένο νερό, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί εν μέσω καύσωνα, τους κατοίκους των δύο χωριών.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των νέων δειγματοληψιών που έγιναν στο δίκτυο ύδρευσης των δύο χωριών, που είναι εν μέσω καύσωνα «σφραγισμένο». Από τα ευρήματα των αναλύσεων θα προκύψει αν το νερό είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη χρήση σε κάθε περίπτωση πάντως, το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο WC.

Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους συνεχίστηκε και χθες με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο» στην περιοχή. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό ή το νερό που μεταφέρεται με υδροφόρες και όλοι περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των νέων δειγματοληψιών.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα συνεδριάσει για το θέμα του μολυσμένου νερού, το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου.

ΕΔΕ από τη ΔΕΥΑΡΦ

Παράλληλα με την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας έχει διαταχθεί και Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε επίπεδο ΔΕΥΑΡΦ προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 85χρονου», ανέφερε χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας. «Αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου αλλά και ΕΔΕ σε επίπεδο ΔΕΥΑΡΦ για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και την μικροβιακή επιβάρυνση του νερού. Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική και η ΕΔΕ, τότε θα γίνει ψύχραιμη αποτύπωση της κατάστασης και θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου ανήκουν», σημείωσε ο ίδιος.

πηγή: taxydromos.gr