ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο σημείο… μηδέν ο σιδηρόδρομος – Σαν να μην πέρασε μία μέρα

Κανένα ουσιαστικό έργο αποκατάστασης δεν έχει γίνει, ενώ ο στόχος παραμένει το τέλος του 2025
Στο σημείο… μηδέν ο σιδηρόδρομος – Σαν να μην πέρασε μία μέρα
Μπάζα και μηχανήματα είναι στην ίδια κατάσταση οχτώ μήνες

«Σαν να μην πέρασε μία ημέρα». Αυτή είναι η φράση που εκφωνούν χιλιάδες Βολιώτες που περνούν καθημερινά έξω και κατά μήκος του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου, εννιά – σχεδόν – μήνες μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Θα έλεγε κανείς ότι εννιά μήνες είναι αρκετοί για να …σουλουπωθεί έστω λίγο ο σιδηρόδρομος, αλλά μάλλον δεν αρκούν. Μπαίνοντας κανείς στον ιστορικό σταθμό της Μαγνησίας το μόνο που αντικρύζει είναι χόρτα που ξεπερνούν ακόμη και το ένα μέτρο, λάσπη και χώματα που θυμίζουν παραλία, αλλά και κατεστραμμένα γραφεία, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί μετά τις πλημμύρες.

Οσον αφορά τα έργα αποκατάστασης, παραμένουν στην αφετηρία. Το μόνο… έργο που θα παρατηρούσε ένας απλός πολίτης είναι ότι έχει τοποθετηθεί προστατευτική κορδέλα εκεί, όπου είχε καταρρεύσει μέρος της γέφυρας, αλλά και του τοιχίου επί της οδού Παπαδιαμάντη.

Είναι γεγονός ότι μήνες μετά τις πλημμύρες, οι fast track διαγωνισμοί για την αποκατάσταση του σιδηρόδρομου δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί, με τα στελέχη του ΟΣΕ να δηλώνουν αισιόδοξα ότι αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούνιο.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όριζε ότι οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας θα ολοκληρώνονταν στα τέλη του 2025. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

«Η ζημιά που έχει γίνει δεν μπορεί στο σιδηρόδρομο είναι πραγματικά ανυπολόγιστη. Ποτέ στα τόσα χρόνια δεν φαντάστηκε κανείς μία τέτοια καταστροφή» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο taxydromos.gr ΕΔΩ