ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κένταυρος Βόλου: Συμμετοχές σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε εθελοντική δράση

Κένταυρος Βόλου: Συμμετοχές σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε εθελοντική δράση

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου, από την Ένωση  Ποντίων Μαγνησίας και με τη στήριξη του Κενταύρου Βόλου, συμβολικός Αγώνας Δρόμου 3χλμ. στην παραλία του Βόλου.

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη ήταν η Δήμητρα Γιαταγάνα και τρίτη η Σοφία Βούλγαρη και στην κατηγορία των ανδρών ο Χρήστος Κουτσούμπας ήταν δεύτερος και ο Κυριαζής Καρακαντές τρίτος.

Στο Μέτσοβο  και στον ορεινό αγώνα "Ursa trail", που έγινε επίσης την Κυριακή 26 Μαΐου και στην απόσταση των 21χλμ.  ο Γιώργος Πετικόπουλος τερμάτισε με επιτυχία  με χρόνο  03:09:34 ενώ την ίδια ημέρα στο Νεοχώρι Μεσολογγίου και στον αγώνα "Acheloos Run" έτρεξαν ο Άγγελος Φλέτσιος-Έξαρχος και η Ρένα Εξάρχου.

 Το Σάββατο 1η Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Δάσος Κουρί Αλμυρού ο 8ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, από το Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί με αποστάσεις 5χλμ. και 10χλμ.,  παιδικό αγώνα και αγώνα για  ΑΜΕΑ. Ο Κένταυρος Βόλου στήριξε την διοργάνωση οργανωτικά, αλλά και με πολυπληθή συμμετοχή. Νικήτρια στον αγώνα των 10χλμ. αναδείχθηκε η Σμαράγδα Δαλαμαγκίδου, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Νίκη Μουλά ενώ και ο Νίκος Σιδηρόπουλος κατέκτησε τη 2η θέση στα 10χλμ γενικής ανδρών. Ο Χρήστος Γιάννης και ο Κυριαζής Καρακαντές ήταν 1οι στις  ηλικιακές κατηγορίες όπως και η Τζίνα Ιωακειμίδου, ενώ η Ευαγγελία Κόκκινου ήταν 2η και η Μαρία Παπαδήμα 3η, επίσης στα 10χλμ.

Οι συμμετοχές του Κενταύρου:

1η νικήτρια Σμαράγδα Δαλαμαγκίδου

2η νικήτρια Νίκη Μουλά

2ος νικητής Νίκος Σιδηρόπουλος

1ος ηλικιακής Χρήστος Γιάννης

1ος ηλικιακής Κυριαζής Καρακαντές

1η ηλικιακής Τζίνα Ιωακειμίδου

2η ηλικιακής Ευαγγελία Κόκκινου

3η ηλικιακής Μαρία Παπαδήμα

Χρήστος Κουτσούμπας

Σπύρος Βλαχόπουλος

Δημήτρης Καραγεώργος

Δημήτρης Γάκης

Ιωάννης Μίγκας

Παντελής Μακρίδης

Γεώργιος Βέργας

Γεώργιος Σπύρου

Γιώργος Καπαλίκας

Μιχαήλ Χρόνης

Ανδρέας Τσάγκαρης

Κώστας Καντόλας

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

5χλμ.

Κώστας Γουργιώτης

Σπύρος Βούλγαρης

Δημήτρης Κάρλος

Βαγγέλης Τσαρούχας

Μαρίνα Καραπάντζιου

Βασίλης Ζαφειρίου

Γεώργιος Γιαννάκης

Θανάσης Παπαδόπουλος

Δημήτρης Σπύρου

Στρατής Μπουντούκος

Ανθή Μπαρμπουνάκη

Παναγιώτης Ιατρού

Μαρία Τσάγκαρη

Βαγγέλης Κοσμάς

Κώστας Βαρδάκης

Ειρήνη Γάκη

Ευαγγελία Χούσιου

Περικλής Σάμιος

Στέργιος Χύτας

Σοφία Βούλγαρη

Κυριακή Μπολιού

Κωνσταντίνα Γούβαλη

Σταύρος Βασιλειάδης

Ευάγγελος Κεχαγιάς

Γεωργία Καρμόγιαννη

Στην Καρυά Ολύμπου έγινε την Κυριακή 2 Ιουνίου ο ορεινός αγώνας "Karya Olympus Trail",  όπου ο Νικόλαος Δήμτσας με εξαιρετική εμφάνιση, αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση των  25χλμ. με χρόνο 2:37:31, ενώ και ο Νικόλαος Πορταρίτης τερμάτισε με επιτυχία στην ίδια απόσταση.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του ΟΦΥΠΕΚΑ  γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό στην προστατευόμενη περιοχή του Ταμιευτήρα της Κάρλας, σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Κέντρο Πρόληψης Υγείας Βελεστίνου και τον Κένταυρο Βόλου.

Οι εθελοντές,  ανάμεσά τους και δρομείς του Κενταύρου, καθάρισαν παράκτιες περιοχές οι οποίες επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα με φερτά υλικά και απορρίμματα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλία.

 Επόμενο αθλητικό ραντεβού για τον Κένταυρο ο Τοπάλειος Αγώνας Δρόμου την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 10:00 στην πλατεία  Κάτω Λεχωνίων, με αποστάσεις 5χλμ. και παιδικό αγώνα 500μ.

Πληροφορίες για τον αγώνα  στα τηλέφωνα 6908940557 Νικόλαος Μαγγίτσης, 6994583137 Κώστας Κυριαζής και 2428350020 Δημαρχείο Αγριάς.