ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aναδεικνύεται η ανάγκη να πραγματοποιηθούν και να καθιερωθούν τακτικοί έλεγχοι σε όλες τις πηγές ύδρευσης

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας
Aναδεικνύεται η ανάγκη να πραγματοποιηθούν και να καθιερωθούν τακτικοί έλεγχοι σε όλες τις πηγές ύδρευσης

Τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλας που εκδηλώθηκαν και συνεχίζονται, απο το μολυσμένο νερό του δικτύου ύδρευσης στα χωριά Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, επιβάλουν εδώ και τώρα την εξασφάλιση απο κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο:

  • των αναγκών όλων των κατοίκων των δυο χωριών και των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις της περιοχής σε εμφιαλωμένο νερό καθημερινά, καθώς επίσης την εξασφάλιση δωρεάν κατάλληλου νερού για τις ανάγκες των ζώων των κτηνοτρόφων της περιοχής.
  • την άμεση υγειονομική στήριξη των κατοίκων με στελεχωμένες κινητές μονάδες υγείας και στα δυο χωριά, παράλληλα με τις υπηρεσίες του Κ.Υ Βελεστίνου και του Νοσοκομείου Βόλου.
  • την γρήγορη ολοκλήρωση του καθαρισμού της δεξαμενής και του δικτύου ύδρευσης και την ασφαλή επαναλειτουργία του, με συχνούς ελέγχους.

Επίσης, αναδεικνύεται η ανάγκη να πραγματοποιηθούν και να καθιερωθούν τακτικοί έλεγχοι σε όλες τις πηγές ύδρευσης, στα υδραγωγεία και στα δίκτυα ύδρευσης σε όλους τους δήμους της Θεσσαλίας, με δεδομένο ότι οι πλημμύρες δημιούργησαν προβλήματα, αλλά και το γεγονός ότι αρκετά δίκτυα είναι παλιά και ασυντήρητα και χρειάζονται να αντικατασταθούν με σύγχρονα και ασφαλή.