ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γονείς ετοιμάζουν μηνύσεις για το μολυσμένο νερό

Γονείς ετοιμάζουν μηνύσεις για το μολυσμένο νερό

Ξεσπά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας δύο μικρών αγοριών, 3,5 και 5,5 χρόνων, από το Ριζόμυλο, που νοσηλεύονται με σαλμονέλα στο Αχιλλοπούλειο – Κοριτσάκι 9,5 χρόνων στο Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη

Στο Νοσοκομείο του Βόλου παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, ενώ στην Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ενήλικες και στη ΜΕΘ παραμένει ένας ηλικιωμένος.

Γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται μέρες τώρα στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και μία οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε στο Στεφανοβίκειο και το 9,5 χρόνων κοριτσάκι τους νοσηλεύεται στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, όπως τόνισαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του δήμου Ρ. Φεραίου και της ΔΕΥΑΡΦ, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Βουραζέρη από το Ριζόμυλο από την περασμένη Πέμπτη βιώνει έναν πραγματικό Γολγοθά.

Τα δύο τους αγόρια,, ηλικίας 3,5 και 5,5 χρόνων αντίστοιχα, από την περασμένη Πέμπτη διαδοχικά παρουσίασαν έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Πρώτα ο μικρότερος και στη συνέχεια ο μεγαλύτερος, ο οποίος μάλιστα νόσησε βαρύτερα. Και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου από την περασμένη Παρασκευή και θα χρειαστεί να παραμείνουν συνολικά για νοσηλεία 14 μήνες.

Ο Βαγγέλης Βουραζέρης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ξεσπά και κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ολιγωρία στην ενημέρωση των πολιτών και ανευθυνότητα. «Είμαστε και άλλοι γονείς εδώ μέσα που θα συντονιστούμε και θα υποβάλλουμε μήνυση. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα εν έτη 2024. Εγώ με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου περνάμε εφιαλτικές στιγμές. Τα πρώτα 24ωρα όταν οι γιατροί μας ενημέρωσαν πως υπάρχει το μικρόβιο της σαλμονέλας κοντέψαμε να τρελαθούμε. Εβλεπα ειδικά τον μεγάλο μου γιο να καταρρέει και σπάραζα. Δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Ας είναι καλά οι γιατροί που έπεσαν κατά πάνω στα παιδιά και βοήθησαν τα μέγιστα», ανέφερε εμφανώς φορτισμένος, μέσα από το δωμάτιο της Παιδιατρικής που νοσηλεύονται τα παιδιά του.

Ο μεγάλος του γιος φοιτά στον παιδικό σταθμό Ριζομύλου. «Ακουγα ότι συμβαίνουν αυτά σε άλλες περιοχές και δεν πίστευα, μέχρι που ήρθε η ώρα να τύχει σ’ εμάς. Δεν με νοιάζει ποιος έχει την ευθύνη, θα πρέπει να πληρώσουν όλοι γι’ αυτή την περιπέτεια που έχουμε υποστεί», συνέχισε ο νεαρός πατέρας.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Όταν έφτασα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου βρήκα και άλλους συγχωριανούς μου εκεί, όπως και γνωστούς μου από το Στεφανοβίκειο. Όλοι είχαν τα ίδια συμπτώματα. Τότε κατάλαβα πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί», περιέγραψε ο ίδιος.

Από χθες οι δυο γιοι της οικογένειας Βουραζέρη είναι σε καλύτερη κατάσταση, ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στο Διαβαλκανικό 9,5 χρόνων κοριτσάκι

Ώρες αγωνίας περνάει επίσης και η οικογένεια της αδερφής του δημοτικού συμβούλου Μαργαρίτη Μπαρτζιάλη από το Στεφανοβίκειο, η οποία διαμένει στη Θεσσαλονίκη, όμως την περασμένη Τρίτη 28 Μαΐου ήταν στο χωριό, για να παραστεί σε κηδεία. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη όλοι άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Παρέμειναν για αρκετές ώρες κλινήρεις στο σπίτι ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο το 9,5 χρόνων κοριτσάκι της οικογένειας παρουσίασε σοβαρότερα συμπτώματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύεται.

«Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Με το δημόσιο αγαθό του νερού δεν μπορεί να παίζει κανείς. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η δημοτική αρχή οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Το βιώνουμε στην οικογένεια και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπαρτζιάλης, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την ανεπίτρεπτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ - Ταχυδρόμος