ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε επιδημιολογική επιτήρηση ο δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο μικροσκόπιο ολόκληρες οικογένειες, που βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης με υψηλό πυρετό και άλλες παρενέργειες- Τι είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρ. Χατζηχριστοδούλου
Σε επιδημιολογική επιτήρηση ο δήμος Ρήγα Φεραίου

Ο ΕΟΔΥ όπως δείχνουν τα πράγματα θα βρίσκεται για αρκετό καιρό στην περιοχή Στεφανοβικείου και Ριζομύλου, ελέγχοντας εξονυχιστικά αφενός πως μολύνθηκε το δίκτυο και αφετέρου τις ριζικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε το δίκτυο υδροδότησης στην περιοχή να επανέλθει σε ασφάλεια.

Μέχρι τότε τα δύο χωριά τίθενται ουσιαστικά σε επιδημιολογική επιτήρηση, όπως επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακή παράγοντας του ΕΟΔΥ από τα δύο συνολικά κλιμάκια που έφτασαν στην περιοχή, προκειμένου να λάβουν νέα δείγματα από το νερό και να καθορίσουν τον χάρτη των ενεργειών και τα επόμενα βήματα μέχρι να εξυγιανθεί το δίκτυο.

Ο κ. Χατζηχριστούλου σε νέα επικοινωνία που είχε μαζί του χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ανέφερε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στην περιοχή σε τρία επίπεδα: Πρώτον από πού μολύνθηκε το δίκτυο, δεύτερον ποια ακριβώς είναι η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή, καθώς καθημερινά προκύπτουν και νέα κρούσματα και τρίτον πως θα γίνει η αποκατάσταση στην ποιότητα του νερού, καθώς ο ΕΟΔΥ θα δώσει ειδικές κατευθύνσεις και οδηγίες εξυγίανσης του δικτύου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε θα πρέπει να γίνει ενδελεχής καθαρισμός δεξαμενών, ξέπλυμα του δικτύου και χλωρίωση του νερού, σε συνεργασία με τον δήμο.

Ο καθηγητής πάντως απέκλεισε το γεγονός ότι για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ευθύνονται οι πλημμύρες στην περιοχή της Κάρλας, επισημαίνοντας ότι «θα διερευνηθούν όλα σε βάθος».

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

Στο επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο υπήρξαν αναφορές κατοίκων, για ανθρώπους που δεν πήγαν στο νοσοκομείο και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή κατ’οίκον, μετά από συνεννόηση με ιδιώτες γιατρούς.

Υπάρχουν επίσης επισκέπτες που βρέθηκαν στα δύο χωριά τις προηγούμενες μέρες και οι οποίοι επίσης προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα, ενώ αναφέρονται επίσης περιστατικά ανθρώπων, που εξαντλημένοι, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας, μέχρι να ορθοποδήσουν ξανά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 85χρονος, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, λιποθύμησε μέσα στο μπάνιο και χτύπησε στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του μετά το χτύπημα επιβαρύνθηκε σημαντικά, για αυτό και αποφασίστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

πηγή: taxydromos.gr