ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν σε περισσότερους από 100 κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρώτοι έλεγχοι στο νερό της περιοχής έδειξαν οτι το δίκτυο νερού φέρει μικροβιακό φορτίο, πιθανότατα αυτό της σαλμονέλας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ το ένα από αυτά μαζί με τη ΔΕΥΑ παίρνουν δείγματα από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό προκειμένου να επαναληφθούν οι έλεγχοι και να τακτοποιηθεί το μικρόβιο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του νερού από τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Ανακοίνωση για την αποφυγή ανθρώπινης χρήσης του νερού του δικτύου, είχε αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα και η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου πριν δύο ημέρες, συνιστώντας σε πολίτες και επαγγελματίες να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόση και παρασκευή τροφών πριν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των εργαστηρίων:

Μαγνησία: Εισαγγελική παρέμβαση για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Ερευνάται ο θάνατος ηλικιωμένης από σηπτικό σοκ

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο έχουν ξεπεράσει τα 100, εξαιτίας πιθανότατα μολυσμένου νερού. Προσήλθαν στο ΓΝ Βόλου από 27/5/24 – 3/06/24, 34 ασθενείς (20 παιδιά και 14 ενήλικες ) με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ) Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 Β Παθολογική και 1 ΜΕΘ) Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πριν λίγες ώρες άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου, από σηπτικό σοκ, μια γυναίκα 91χρονών. Η ηλικιωμένη νοσηλεύτηκε με γαστρεντερίτιδα και στα αρχεία του Νοσοκομείου Βόλου η περιοχή της διαμονής της φέρεται να είναι ο Αλμυρός. Δεν έγινε γνωστό αν η ηλικιωμένη γυναίκα διένεμε σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο στην επίμαχη περιοχή του Ριζομύλου ή του Στεφανοβικείου, που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που προήλθαν από την πόση μη κατάλληλου νερού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου πλην των δυο περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, περιστατικά γαστρεντερίτιδας καταγράφονται και στην περιοχή του Βόλου, που όμως δεν έχει απαντηθεί αν πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα ή για επιμόλυνση.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα. Από τις 8:00 σήμερα δεν έχουμε κάποιο νέο περιστατικό.

Η παρακάτω ενημέρωση του νοσοκομείου Βόλου, αναφέρει τις εισαγωγές ασθενών το διήμερο που πέρασε κατά την διάρκεια της εφημερίας.

πηγή: ertnews.gr