ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδεία στην Πυροσεβστική της Β ΒΙ.ΠΕ. από το ΚΚΕ

Περιοδεία στην Πυροσεβστική της Β ΒΙ.ΠΕ. από το ΚΚΕ

Περιοδεία στα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εδρεύουν στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους Ανέστη Τσουκαράκη, Συνταγματάρχη ε.α., υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τα στελέχη της Π.Υ. ήταν οι σοβαρές ελλείψεις μπροστά σε μια ακόμη αντιπυρική περίοδο, καθώς και η διαχρονική επίθεση όλων των κυβερνήσεων στα δικαιώματα των πυροσβεστών. Και κυρίως η ανάγκη να στηρίξουν οι πυροσβέστες το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, καθώς είναι το μόνο κόμμα που έχει σταθεί στο πλευρό τους, στα δίκαια αιτήματά τους, τόσο στη βουλή όσο και στην ευρωβουλή, απέναντι στις οδηγίες της Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις που στηρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα, ιδίως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση ο Ανέστης Τσουκαράκης τόνισε τα εξής:“Μόλις πριν απο έναν μήνα το ΚΚΕ κατέθεσε νέα ερώτηση για τα «Μέτρα της κυβέρνησης για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο», την οποία μάλιστα παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή. Το ΚΚΕ καταθέτει όποια δύναμη του δίνει ο λαός στον αγώνα για ολοκληρωμένα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, για διαχείριση και προστασία των δασών προς όφελος των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας.

Χωρίζει άβυσσος το ΚΚΕ απο τα υπόλοιπα κόμματα και στα ζητήματα που αφορούν την αντιπυρική προστασία και τα δικαιώματα των πυροσβεστών. Το κριτήριο του “κόστους – οφέλους”, οι Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα, το άνοιγμα δρόμων για τη δράση των γνωστών και αμαρτωλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη διαχείριση και προστασία των δασών, η στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης, η εμπορευματοποίηση της γης και οι αλλαγές χρήσης της προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είναι τα σημεία της σύγκλισης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης, ανεξάρτητα απο επιμέρους διαφοροποιήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και τα σημεία που γεννούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και όλος ο λαός σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας. Αυτά αντιπαλεύει με συνέπεια το ΚΚΕ! Όπως με συνέπεια αντιπαλεύει συνολικά την Ε.Ε. και τις αντιλαϊκές οδηγίες της που τις ψηφίζουν οι υπόλοιποι με νύχια και με δόντια!

Στείλτε τους δυνατό μήνυμα! Ότι δεν τρώτε κουτόχορτο! Βγάλτε πιο δυνατό το ΚΚΕ! Αυτό θα τους πονέσει και θα δώσει τη δυνατότητα για νέους, πιο αποτελεσματικούς αγώνες για τα δικαιώματά μας!”