ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδιαφορία για το νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

"Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΡΦ δεν έγινε καμία αναφορά και καμιά ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Πρέπει να ανακοινωθούν όλα τα στοιχεία των αναλύσεων του νερού, σύμφωνα με το διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο που επικαλείται ο δήμος στην ανακοίνωση του, έτσι ώστε οι κάτοικοι να γνωρίζουν την κατάσταση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία τους", τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπαδάμ
Αδιαφορία για το νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο
Αναλυτικά:
 
Μετά την ανακοίνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σχετικά με την ακαταλληλότητα του νερού, σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, πρέπει ο δήμος, μέσω της ΔΕΥΑΡΦ, να δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία που δεν επιτρέπουν την χρήση του νερού. Δεν ερχόμαστε ξαφνικά σήμερα να αναδείξουμε το πρόβλημα, μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. 
 
Η παράταξή μας είχε καταθέσει στο παρελθόν τα ερωτήματα, προς τη ΔΕΥΑΡΦ, i) για το αν είναι πόσιμο το νερό του Στεφανοβικείου, ii) πότε έγιναν οι τελευταίες αναλύσεις iii) για ποιά χρήση είναι κατάλληλο το νερό. Φυσικά δεν πήραμε καμία απάντηση από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΡΦ.
 
Είναι μία συνήθης τακτική της επιχείρησης, να μην ενημερώνει τους αιρετούς για τα θέματα που προκύπτουν, όπως ακριβώς και με την περίπτωση καταγγελίας υπαλλήλου προς τη ΔΕΥΑΡΦ, για την οποία δεν πήραμε καμία απάντηση.
 
Ανεξάρτητα από τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, πρέπει να ανακοινωθούν όλα τα στοιχεία των αναλύσεων του νερού, σύμφωνα με το διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο που επικαλείται ο δήμος στην ανακοίνωση του, έτσι ώστε οι κάτοικοι να γνωρίζουν την κατάσταση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία τους.
 
Θέσαμε το θέμα με επιστολή στη διοίκηση της ΔΕΥΑΡΦ, χωρίς να δώσουμε δημοσιότητα, επειδή κύριο μέλημά μας είναι η λύση του προβλήματος και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. 
 
Να σημειώσουμε επίσης ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΡΦ δεν έγινε καμία αναφορά και καμιά ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
 
Δεν μπορεί το ενδιαφέρον της επιχείρησης να επικεντρώνεται μόνο στην αύξηση των τελών για την αποχέτευση και στις προσλήψεις συμβασιούχων δίμηνης σύμβασης ή αναθέσεις για άλλες υπηρεσίες και να μην υπάρχει ενημέρωση, τουλάχιστον στα μέλη της διοίκησης, για την ποιότητα του νερού.
 
Η παράταξή μας είναι πάντα κοντά στο συγκεκριμένο θέμα και θα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ για την κατάσταση της υγείας των κατοίκων.