ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασέληνος μετά μουσικής στην Άνω Κερασιά

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο συνηθισμένο χώρο, στο Τσαΐρι", δίπλα στην αγέρωχη "Καστανίτσα", το δέντρο σύμβολο του χωριού μας
Πασέληνος μετά μουσικής στην Άνω Κερασιά

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και τη στήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00, μουσική βραδιά, υπό το φως της Πανσελήνου, στον Ιστορικό Τόπο της Άνω Κερασιάς.

Το διάβα της Πανσελήνου στον μοναδικό ουρανό της Άνω Κερασιάς θα το συνοδεύσουν μουσικά ο συνθέτης ενορχηστρωτής Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο Κωνσταντίνος Ζεμπίλας (τραγούδι), ο Αθανάσιος Τσιοπανάκης (τραγούδι), ο Ιωάννης Κουκουσέλης (κιθάρα), η Μαριάννα Λούμα (τραγούδι)  και ο Ιωάννης Κουκουνίτσας (μπουζούκι). Επίσης, θα συμμετέχουν και οι Βιργινία Δρογγούλα και ο Δημήτρης Γκοντέλος. Θα ακουστούν τραγούδια για το φεγγάρι και επιλεγμένα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών Β. Τσιτσάνη, Μ. Χατζηδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Ελευθερίου, Ν. Αντύπα, Λ. Νικολακοπούλου, Μ. Λοῒζου, Μ. Πασχαλίδη, Γ. Μπρέγκοβιτς, Μ. Πλέσσα, Θ. Μικρούτσικου, Α. Καλδάρα, Ν. Μαυρουδή καθώς και άλλων.     

Η φετινή μουσική εκδήλωση θα πλαισιωθεί παράλληλα με έκθεση της ζωγράφου κ. Αρετής Γαζή – Κάρλου. Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων από νωρίς το απόγευμα ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει την ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσέγγιση της αείφωτης ζωγράφου. Λάτρης της πολυποίκιλης ελληνικής φύσης, με τα ζεστά και ιδιαίτερα της χρώματα και τη μοναδική της τεχνοτροπία, η ζωγράφος προσφέρει στο εικαστικό κοινό ένα άρτιο αποτέλεσμα. Τα τοπία των βουνών και των κάμπων, τα πολύχρωμα άνθη, οι ειδυλλιακές εικόνες του Φθινοπώρου, το ξημέρωμα της Ανατολής και ο αποχαιρετισμός της Δύσης ευφραίνουν και συγκινούν. Μυστική συμφωνία της ζωγράφου με το μωβ χρώμα που συμπληρώνει την ορχήστρα των χρωμάτων της και δίνει τόνο στην ψυχική της ευαισθησία. Όλα αυτά και άλλα πολλά στην Άνω Κερασιά, τον Ιστορικό Τόπο που ξέρει να τιμά και να σέβεται πολιτισμό, ιστορία και περιβάλλον. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη