ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρίζει στη Νεάπολη την άνοδο

Με τον Ολυμπιακό να παίρνει το καθοριστικό «ΟΚ» από το Δήμο Βόλου και να μην αγωνίζεται τελικά ξανά στο Βελεστίνο
Πανηγυρίζει στη Νεάπολη την άνοδο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ - Tαχυδρόμος

Στο γήπεδο της Νεάπολης θα γιορτάσει τελικά την επάνοδό του στις εθνικές κατηγορίες την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου που πήρε την άδεια που απαιτούνταν και την απέστειλε στην ΕΠΟ έτσι ώστε να διεξαχθεί εντός του Δήμου Βόλου και όχι στο Βελεστίνο το τελευταίο ματς της ομάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης για το μίνι πρωτάθλημα ανόδου στην Γ΄ Εθνική που συμπίπτει μάλιστα με την ημέρα (2/6) ίδρυσης του ερυθρόλευκου συλλόγου.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αφού πήραν χθες την έγκριση από τον Δήμο Βόλου για την χρήση του Δημοτικού σταδίου Νεάπολης προχώρησαν σε όλες τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την Κυριακή τον τελευταίο φετινό αγώνα της ομάδας (στην 7η αγωνιστική ο Ολυμπιακός κερδίζει χωρίς αγώνα το Νεοχώρι Γρεβενών) και στόχος, εκτός από μια ακόμη νίκη, είναι ο κόσμος να γεμίσει τις κερκίδες και να πανηγυρίσει την άνοδο της ομάδας που έχει εξασφαλιστεί άλλωστε από την περασμένη Κυριακή.

Ο Ολυμπιακός μετά τις νίκες στον Παλαμά (0-1 τον Ατρόμητο) και στο Βελεστίνο (1-0 την Μαλεσίνα) και μια ισοπαλία (1-1 στη Λάρισα με Ανθούπολη) στο πιο καθοριστικό παιχνίδι την περασμένη Κυριακή έδειξε την ανωτερότητα του και στην Καλαμπάκα κερδίζοντας 1-2 τα Μετέωρα και πριν το τέλος της διαδικασίας εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο του στην Γ΄ Εθνική της νέας περιόδου, ενώ προχθές Τετάρτη έκανε και ρεπό… με τις υπόλοιπες ομάδες να μην μπορούν πλέον να τον προσπεράσουν και τους ερυθρόλευκους να ετοιμάζονται για την φιέστα ανόδου.

To μήνυμα του ποδοσφαιρικού τμήματος

Σε επισημοποίηση της χρήσης του γηπέδου της Νεάπολης ως έδρα για το κυριακάτικο (2/6, 17:00) ματς-φιέστα κόντρα στον ΠΑΟ Κοίλων Κοζάνης προχώρησε με σχετική ενημέρωση το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Την Κυριακή 2 Ιουνίου 17.00 η ώρα στο γήπεδο της Νεάπολης διεξάγεται η ποδοσφαιρική μας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Κοίλων.

Μετά την έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Δήμο Βόλου για το ΕΑΚ “Τάκης Συνετόπουλος”, την άρνηση της εταιρείας διαχείρισης του “Πανθεσσαλικου” για να διεξαχθεί εκεί ο αγώνας λόγω προγραμματισμένων εργασιών που μας αιφνιδίασε και την αποδοχή όλων των αιτημάτων απ’ το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Βελεστίνο, τελικά ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Νεάπολη.

Δεν είναι γιορτή, είναι συσπείρωση.

Αγωνιστικά, με βάση τις συνθήκες που ξεκινήσαμε, τα αδιανόητα πηγαδάκια και εικασίες, το αγκάλιασμα της ομάδας από όλη την επιχειρηματική κοινότητα του Βόλου και τους αμέτρητους αρωγούς μας σε αυτή την προσπάθεια, η άνοδος και η ανακοπή της πορείας συσπείρωσης της “κορωνίδας” του σύλλογου, μοιάζει με άθλος.

Αλλά το μεγαλύτερο κατόρθωμα για το οποίο θέλουμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί την Κυριακή είναι η αφοσίωση του κόσμου και η ιστορία που θα γράψει ότι στο τοπικό ο Ολυμπιακός Βόλου 1937 είχε 2.500 κόσμο. Και αυτό δεν μπορεί να σας το στερήσει κανείς.

Ολυμπιακός Βόλου 1937. Περήφανοι για τον οργανισμό».

Μετά την 5η αγωνιστική την Τετάρτη, όπου ο Ολυμπιακός είχε ρεπό και η Μαλεσίνα θα πάρει στα χαρτιά το ματς στην Καλαμπάκα καθώς δεν υπήρχε άδεια διεξαγωγής αγώνα, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής (χωρίς να υπολογίζεται το παιχνίδι Μετέωρα-Μαλεσίνα): Ολυμπιακός Βόλου 10, Μαλεσίνα 7, Ατρόμητος Παλαμά 7, Ανθούπολη 7, Α.Σ. Μετέωρα 6, ΠΑΟ Κοίλων Κοζάνης 3, Α.Σ. Νεοχωρίου 0 και για τις ομάδες που θα ακολουθήσουν την άνοδο των ερυθρολεύκων πολλά θα κριθούν στο κυριακάτικο ματς της Ανθούπολης με τον Ατρόμητο Παλαμά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως είναι η μόνη αήττητη ομάδα στον 4ο όμιλο και έκτος της ανόδου που κέρδισε δείχνει ότι θα είναι και πρώτη ως το τέλος ενώ στο κυριακάτικο ματς (με τον ΠΑΟ Κοίλων) στο στάδιο Βελεστίνου διαιτητ