ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγνήσια: Στο 93,47% η συμμετοχή σήμερα στις πανελλήνιες

Μαγνήσια: Στο 93,47% η συμμετοχή σήμερα στις πανελλήνιες

Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, διεξήχθησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στα είκοσι τέσσερα (24) εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας.

Οι υποψήφιοι ήταν στον αριθμό 1393. Από αυτούς εξετάστηκαν 1302 και απουσίασαν 91 με ποσοστό συμμετοχής 93,47 %.

Τα θέματα παραλήφθηκαν εγκαίρως και οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα.

Μόνη εξαίρεση το 1ο ΓΕΛ Βόλου, έξω από το οποίο εργολάβος του Δήμου εκτελούσε έργα, γεγονός που κατήγγειλαν γονείς υποψηφίων. Στον εργολάβο, αρχικά, επισημάνθηκε ότι το σχολείο είναι Εξεταστικό Κέντρο Πανελλαδικών και το συνεργείο άλλαξε θέση εργασίας, θεωρώντας, λανθασμένα, ότι στη νέα θέση δεν ενοχλούσε. Κλήθηκε η Αστυνομία και τα έργα σταμάτησαν. Ευτυχώς, κανείς υποψήφιος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη συνεργασία ανάμεσα στην Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων του 1ου ΓΕΛ Βόλου Γερασιμούλα Μαλλιαρού, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Γεώργιο Ντιζέ και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η οποία και σε αυτή την περίπτωση συνέδραμε καθοριστικά στην απρόσκοπτη πραγματοποίηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η επόμενη ημέρα εξέτασης των αποφοίτων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) είναι την Τρίτη 04-06-2024. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο μάθημα των Μαθηματικών για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής και στο μάθημα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).