ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές στη Μαγνησία

Οι πανελλαδικές ξεκινούν με τις εξετάσεις των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 30 Μαίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και στις 17 Ιουνίου ολοκληρώνονται.
Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές στη Μαγνησία

Περισσότεροι κατά 130 σε σχέση με πέρυσι είναι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τη Μαγνησία ενώ από του χρόνου αναμένεται μεγάλη μείωση πλέον των υποψηφίων σύμφωνα και με τα στοιχεία του μαθητικού δυναμικού που θα φοιτήσει στην πρώτη τάξη της Α’ θμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, φέτος ο αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται σε 1981 εκ των οποίων 1400 από ΓΕΛ 534 από τα ΕΠΑΛ και οι υπόλοιποι είναι οι συνεξεταζόμενοι από άλλες χρονιές.

Όλος ο μηχανισμός των πανελλαδικών είναι έτοιμος και στις θέσεις τους βρίσκονται εκατοντάδες επιτητηρ΄τες και μέλη επιτροπών που ετοιμάζονται μετά τις διακοπές του Πάσχα για να ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια στις απαιτήσεις των πανελλαδικών, όπως τόνισε σήμερα ο προϊστάμενος της Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής των Πανελλαδικών, Σωκράτης Σαβελίδης. Τα άλλα δύο μέλη της Ε.Ε.Π., είναι ο Ιωάννης Καραφέρης και η Αικατερίνη Γαρυφάλλου. 

Για το μάθημα των Αγγλικών οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 552. Τατουάζ εξεταστικά κέντρα είναι 23 για τα ΓΕΛ και πέντε για τα ΕΠΑΛ. Για τους Φ.Σ. , υποψηφίους το εξεταστικό κέντρο είναι ένα και τρία για τους υποψηφίους στο μάθημα των Αγγλικών. Το μεγαλύτερο εξεταστικό κέντρο είναι το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με 183 υποψηφίους που θα διαγωνιστούν στις εγκαταστάσεις του και το μικρότερο του Τρικερίου με τρεις υποψηφίους.

Ο αριθμός των μελών των λυκειακών επιτροπών είναι 239, οι επιτηρητές 735 και το βοηθητικό προσωπικό είναι 49 άτομα. Οι πανελλαδικές ξεκινούν με τις εξετάσεις των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 30 Μαίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και στις 17 Ιουνίου ολοκληρώνονται. Οι εξετάσεις των ΓΕΛ ξεκινούν 31 Μαίου με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των αγγλικών θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου.

Οι εξεταζόμενοι καλούνται να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα την πρώτη ημέρα στις 7:30 π.μ., ενώ τις επόμενες ημέρες στις 8:00 π.μ., καθώς οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8:30 π.μ. «Παρακαλούνται θερμά οι μαθητές και οι γονείς τους να μην έχουν μαζί τους κινητά η άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Μπορούν να μείνουν στο χώρο μέχρι και τρεις ώρες. Η Λυκειακή Επιτροπή αν αντιληφθεί ότι ο μαθητής έχει κινητό θα μηδενιστεί Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μαθητές, αυριανούς εξεταζόμενους», επισήμανε ο. Κ. Σαβελίδης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο κ. Καραφέρης επισήμανε, ότι δεν υπάρχουν οριστικά αδιέξοδα ότι τελευταίες ευκαιρίες σε αυτή τη ζωή, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν έτσι τις εξετάσεις και γονείς και μαθητές να υιοθετούν ενίοτε τέτοιες απόψεις. «Οι εξετάσεις είναι ένας αγώνας από τους πολλούς σε αυτή τη ζωή. Τα αποτελέσματα δεν καθορίζουν ποιοι είστε αγαπητά παιδιά, καλή επιτυχία».

Το Σύστημα Μετάδοσης Θεμάτων

Το Σύστημα Μετάδοσης Θεμάτων, είναι έτοιμο σε κάθε εξεταστικό κέντρο με δοκιμαστικές εκπομπές να γίνονται εδώ και ένα μήνα. Όπως τόνισε ο κ. Σαβελίδης, μικροπροβλήματα κυρίως παρατηρήθηκαν σε εφεδρικούς εκτυπωτές και επιλύθηκαν. «Εχουμε και πέντε εφεδρικά ΣΑΜ σε όλη τη Μαγνησία. Ένα θέμα είναι η μετάδοση δεδομένων στο ΕΠΑΛ Σκιάθου, όπου τα θέματα έρχονται στο ΣΑΜ του ΓΕΛ και μετά μεταφέρονται από λυκειακή επιτροπή με τη συνοδεία της αστυνομίας στο ΕΠΑΛ. Και φέτος έτσι θα λειτουργήσει. Είναι ένα αδιάβλητο σύστημα που διασφαλίζει την αποτελεσματική μετάδοση των θεμάτων απο τα κεντρικά το υπουργείο Παιδείας μέχρι το πιο απομακρυσμένο Ε.Κ.», εξήγησε.

πηγή: ertnews.gr