ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητική δράση του Κενταύρου Βόλου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Αθλητική δράση του Κενταύρου Βόλου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

ΤΡΕΞΙΜΟ-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ -ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ 1ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, την Πέμπτη 16 Μαΐου και με πρωτοβουλία του δασκάλου Τσαρούχα Ευάγγελου, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας «Κένταυρος Βόλου» αθλητική δράση με θέμα το τρέξιμο.

Προηγήθηκε παρουσίαση από τους υπεύθυνους του συλλόγου μας Ηλία Οικονόμου, Κώστα Γουργιώτη και  Κώστα Κυριαζή  σε όλους τους μαθητές/τριες. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε αρχικά μια γενική αναφορά στον αθλητισμό και τα οφέλη που προσφέρει σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Στη συνέχεια ο αθλητισμός συνδέθηκε με την κοινωνία και την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του υγιή ανταγωνισμού. Έπειτα αναλύθηκε η σημασία της λέξης «δρομέας» και αναφέρθηκαν γνωστοί αθλητές-δρομείς από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Τέλος επισημάνθηκε η σημαντικότητα της ενεργής συμμετοχής σε επίσημους δρομικούς αγώνες και ότι το τρέξιμο συνάδει με την υγεία, τη χαρά και τη διασκέδαση.

Ως αθλητική δράση διοργανώθηκε ένας μικρός αγώνας αντοχής για όλες τις τάξεις ξεχωριστά με τη βοήθεια και της γυμνάστριας του σχολείου κ. Φατούρα Ελένης. Ο δρομικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου με προκαθορισμένη διαδρομή και  στο τέλος του «αγώνα» δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους μαθητές-τριες.

Παράλληλα συνεχίστηκαν και αυτήν την εβδομάδα οι συμμετοχές και οι διακρίσεις των δρομέων του Συλλόγου σε αγώνες σε όλη  την Ελλάδα.

Την Κυριακή 19 Μαΐου διοργανώθηκε στη Φαλάνη με μεγάλη επιτυχία, ο «4ος  ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΑΛΑΝΝΑΙΩΝ» όπου ο Κένταυρος πήρε μέρος με μια μεγάλη ομάδα δρομέων και βραβεύτηκε από τη διοργάνωση και το Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης, με κύπελλο για την πολυπληθή συμμετοχή του αλλά και με αναμνηστική πλακέτα για την όμορφη συνεργασία που διατηρούν οι δύο σύλλογοι σε αθλητικές και κοινωνικές δράσεις.

Η Νίκη Μουλά αναδείχθηκε 2η νικήτρια στον Ημιμαραθώνιο με χρόνο 1:48:49 και ο Χρήστος Γιάννης ήταν 3οςστην ηλικιακή του κατηγορία. Οι υπόλοιπες συμμετοχές του αγώνα στον Ημιμαραθώνιο και τα 5χλμ. ήταν:

Ημιμαραθώνιος

2η νικήτρια Μουλά Νίκη 1.48.49.

Γιάννης Χρήστος 1.35.31. (3ος ηλικιακής)

Καντόλας Κώστας 1.58.44

Τσάγκαρης Ανδρέας 1.59.45.

5 χιλιόμετρα

Κουτσούμπας Χρήστος 20.51

Κυριαζής Κώστας 23.44

Κώστας Γιώργος 23.48

Συρούκης Παναγιώτης 24.55

Πιλάτου Κατερίνα 30.57

Μπαρμπουνάκη Ανθή 30.57

Ιατρού Παναγιώτης 30.57

Μπουντούκος Στρατής 31.55

Παπαδόπουλος Αθανάσιος 31.57

Χούσιου Ευαγγελία 33.36

Βασιλειάδης Σταύρος 38.47

Συρούκη Ζωή 38.53

Γούβαλη Κωνσταντίνα 39.44

Ζαφειρίου Ανάργυρος 40.44

Άγγελος Φλέτσιος Έξαρχος 50.43 

Την ίδια μέρα διοργανώθηκε στη Σκιάθο ορεινός αγώνας δρόμου  με τη επωνυμία “Skiathos Trail Run Half-Marathon”, στην Καρδίτσα ο “7oς Πλαστήριος Δρόμος” και στην κοιλάδα Αξιού το “2ο Αξιός Running Festival”, όπου ο Κένταυρος συμμετείχε με δρομείς του.  Ο Γιώργος Παρίσσης, δρομέας με πρόβλημα όρασης που ζει στη Σκιάθο, έτρεξε στον αγώνα των 10χλμ. στο νησί του με την πολύτιμη βοήθεια του Βασίλη Ζαφειρίου και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους δύο. Αναλυτικά οι συμμετοχές του συλλόγου και στις τρεις διοργανώσεις:

Skiathos Trail Run 24χλμ.

Ακρίβος Χάρης 3:34:32

Οικονόμου Δημήτρης 3:38:13

Urban Trail 10 χιλιόμετρα

Τσίρος Γιώργος 1: 03:39

Βούλγαρης Σπύρος 1:07:11

Παρίσσης Γιώργος 1:09:48

Ζαφειρίου Βασίλης 1:09:48

Βούλγαρη Σοφία 1:41:13 

7oς Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσας

Ημιμαραθώνιος

Βέργας Γιώργος 2:19:48

5χλμ.

Σφακιανός Νικόλαος 31:15 

2ο Αξιός Running Festival 21 km

Πετικόπουλος Γιώργος 2:14:14 

 Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς και ευχαριστούμε πολύ τη διευθύντρια του 1ου Δ.Σ.  Αλμυρού  Κρίκη Ευαγγελία, τον εκπαιδευτικό Βαγγέλη Τσαρούχα, την εκπαιδευτικό Φ. Αγωγής Φατούρα Ελένη καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την όμορφη συνεργασία.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η Ένωση Ποντίων νομού Μαγνησίας διοργανώνει συμβολικό αγώνα δρόμου " Τρέχω για τη μνήμη-Τρέχω για τη ζωή"  απόστασης 3χλμ.,  στην παραλία του Βόλου, στις 26 Μαΐου 2024 και ώρα 11π.μ. (ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ - ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ -ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ).

 Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Βόλου και υποστηρίζεται από την  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και το Σύλλογο  Δρομέων " ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" Βόλου.

Εγγραφές θα γίνονται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία, που θα λειτουργεί από τις 8:30 π.μ.