ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδεία Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Βόλο

Περιοδεία Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Βόλο

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 21/05 ξεκίνησε η περιοδεία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την Νέα Αριστερά, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Επισκέφθηκε την λαϊκή της Νέας Δημητριάδος όπου συνομίλησε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με πολίτες και παραγωγούς. 

Στη συνέχεια έδωσε το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ παρέα με τον έτερο υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νικήτα Μυλόπουλο, καθώς και μέλη της τοπικής οργάνωσης.

Αμέσως μετά ακολούθησε μια άκρως ενθαρρυντική εξόρμηση στην Νέα Ιωνία παρέα με δεκάδες μέλη της Νέας Αριστεράς. Οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νικήτας Μυλόπουλος είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με πολίτες, να ακούσουν τις ανησυχίες τους και να τους ενημερώσουν για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς. 

Ακολούθησε η συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ από κοινού με τον Νικήτα Μυλόπουλο και τον Συντονιστή της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας, Άκη Καλαμαρά. Σε μία ζωηρή συζήτηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη «να ονειρευτούμε ξανά τον κόσμο από την αρχή, να σκεφτούμε και να πράξουμε προς μία άλλη κατεύθυνση, με όρους πολιτικής φαντασίας που δυστυχώς λείπει πολύ τα τελευταία χρόνια».

Μετά από μία ακόμη εξόρμηση στο κέντρο του Βόλου, ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ξεναγηθεί από τον Μάκη Μπαλλή, εμπνευστή  του ιστορικού αυτού χώρου, που με την προσωπική του επίπονη δουλειά έκανε «κατάθεση ψυχής» για να πάρει σάρκα και οστά το Μουσείο Τύπου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Μουσείο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης συντακτών Θεσσαλία Δημήτρη Χορταργιά και το μέλος του ΔΣ Θανάση Βογιατζή. 

Το απόγευμα αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς, αποτελούμενη από μέλη της οργάνωσης Μαγνησίας και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Νικήτα Μυλόπουλο και Αντώνη Μπόγρη πραγματοποίησαν συνάντηση με τα προεδρεία των Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔ. Και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Β. Θανάση Παπαδημόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Β. Δημήτρη Βασιλείου καθώς και τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Φίλιππο Κωνσταντινίδη και το μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Φωτόπουλο.  

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, οι συνδικαλιστές έθεσαν τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της εργασίας στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, αναφερόμενοι και σε ζητήματα πανελλαδικής σημασίας (ακρίβεια, καθήλωση μισθών, αντεργατικοί νόμοι, υποβάθμιση του δημόσιου τομέα, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακή ανασφάλεια, αντίσταση στην καθιέρωση του εξαήμερου εργασίας) και σε θέματα με ιδιαίτερη τοπική διάσταση (αποκατάσταση πληγέντων από ακραία καιρικά φαινόμενα, διαχείριση υδάτινων πόρων, αντιπλημμυρική προστασία).

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της νέας Αριστεράς τόνισαν την συμφωνία της οπτικής και των πολιτικών προτεραιοτήτων του κόμματος με τις θέσεις των συνδικάτων και δεσμεύθηκαν πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν από το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν  θα προωθήσουν την συνεργασία των προοδευτικών ομάδων του Ευρωκοινοβούλιου με στόχο την αλλαγή των πολιτικών της Ε.Ε. υπέρ των ασθενέστερων, της υπεράσπισης της Ειρήνης  και της κοινωνικής συνοχής. 

Η ημέρα έκλεισε με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Ιωλκού 37) της Νέας Αριστεράς (με ομιλητές και τους 3 υποψήφιους Ευρωβουλευτές). Η παρουσία του κόσμου ήταν μαζικότατη.

Μεταξύ άλλων, ο Γαβρίηλ Σακελλαρίδης ανέφερε: «Χρέος μας είναι να πείσουμε ξανά, να κινητοποιήσουμε, να εμπνεύσουμε να κάνουμε τον κόσμο ξανά να ελπίζει και να σηκώσει τον πήχη των προσδοκιών. Οι εκλογές της 9ηςΙουνίου είναι ένας κρίσιμος σταθμός και με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση θα δώσουμε αυτή τη μάχη και η Νέα Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη το βράδυ των εκλογών».