ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψήφισμα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο όρος Μαυροβούνι

"Όλοι μαζί έχουμε τη δυνατότητα να αντιστρέψουμε αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη συγκατάθεση της κοινωνίας μας", τονίζεται από την Συντονιστική Επιτροπή κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μαυροβούνι  (Β. Πήλιο) του Δήμου Ρήγα Φεραίου που κοινοποιεί επιστολή-ψήφισμα στον πρωθυπουργό της χώρας και συνολικά 14 φορείς
Ψήφισμα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο όρος Μαυροβούνι
εικόνα αρχείου

Η Επιτροπή αποτελείται από μέλη που ανήκουν στα Διοικητικά Συμβούλια Φορέων του Δήμου, καθώς επίσης και από ενεργούς πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, οι Φορείς που συμμετέχουν σε αυτή είναι οι: (α) «Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεραμιδιωτών», (β) «Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου» και (γ)  «Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας – Κέντρο Μελέτης Βοιβηίδος» (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.).  Η Επιτροπή δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτρέψει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή μας και να προστατέψει το περιβάλλον.

Η περιοχή μας βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του νομού Μαγνησίας, εντός του Δήμου Ρήγα Φεραίου, και χαρακτηρίζεται από απαράμιλλα δάση, υψηλής φυσικότητας, ενταγμένα στο δίκτυο «Natura 2000», καθώς και από την προστατευόμενη και εσχάτως πολυταλαιπωρημένη περιοχή της λίμνης Κάρλας. Διεξάγουμε έναν αγώνα υπεράσπισης του τόπου μας, έναν τίμιο και ειλικρινή αγώνα προστασίας της πολιτιστικής και κοινωνικής μας ζωής, σε ένα χώρο ζωτικό για εμάς. Δίνουμε τον αγώνα τον καλό για την ιστορία του τόπου μας, για το παρόν και για το μέλλον των παιδιών μας. Η πιθανή εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη δασική περιοχή ανάντη της λίμνης Κάρλας θα σημάνει την υποδούλωση των τοπικών κοινωνιών και τον αφανισμό της περιοχής.

Ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και μετά από τις φονικές πλημμύρες του φθινοπώρου, προσπαθούμε να σταματήσουμε ένα ακόμη κακό, ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που θα μας "χτυπήσει την πόρτα" μας και την ήδη πληγωμένη και πολυταλαιπωρημένη περιοχή μας.

Για τους λόγους αυτούς συντάξαμε το συνημμένο ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο θα κοινοποιηθεί σε 14 φορείς και θεσμούς (όπως αυτοί φαίνονται πάνω στο ψήφισμα), και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε στηρίζοντας μας μόνο ηθικά. Με τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου και την υπογραφή τους κάτω από το ψήφισμα διαμαρτυρίας (απαντώντας απλά με ένα ΝΑΙ στο email που τους στέλνουμε), μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η συμπόρευση όλων των πολιτών σε δίκαια αιτήματα της κοινωνίας μας είναι προς όφελος όλων. Όλοι μαζί έχουμε τη δυνατότητα να αντιστρέψουμε αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη συγκατάθεση της κοινωνίας μας.

Δείτε αναλυτικά το ψήφισμα