ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βράβευση του 2ου Νηπιαγωγείου Κάρλας-Ριζομύλου στην Αθήνα

Βράβευση του 2ου Νηπιαγωγείου Κάρλας-Ριζομύλου στην Αθήνα

Βράβευση του 2ου Νηπιαγωγείου Κάρλας Ριζομύλου στην 30η Συνάντηση Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 το 2ο Νηπιαγωγείο Κάρλας Ριζομύλου το οποίο διακρίθηκε για το περιβαλλοντικό του πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς 2022-23 της Παιδικής HELMEPA εκπροσώπησε την περιφέρεια Θεσσαλίας στην 30η Συνάντηση Αντιπροσώπων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Stelios Conference Hall στην Πλάκα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα σχολεία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας για να μεταφέρουν σε όλους τα περιβαλλοντικά τους μηνύματα μέσα σε μια γιορτή ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Το Νηπιαγωγείο Ριζομύλου εκπροσώπησε ο περσινός  μαθητής Γιάννης Λαγός που συνοδευόταν από την εκπαιδευτικό Κωνσταντίνα Καραβασίλη και την μητέρα του Φιλίτσα Εγγλέζου.

Μήνυμα εκπροσώπου Θεσσαλίας (2ο Νηπιαγωγείο Κάρλας Ριζομύλου)

Εμείς, μικροί και μεγάλοι στη Θεσσαλία, το 2023 ζήσαμε μέσα σε λίγο διάστημα την καταστροφή και την απόγνωση από τις πυρκαγιές και τις τεράστιες πλημμύρες που συνέβησαν στον τόπο μας.

Ένιωσα μεγάλο φόβο αλλά και μια απορία.
-Γιατί μαμά συμβαίνουν όλα αυτά;
-Πάντα συνέβαιναν, μου είπε, αλλά τώρα είναι χειρότερα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Θυμήθηκα που μιλήσαμε στο σχολείο για τους πάγους που λιώνουν, για την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο και το σύγχρονο πολιτισμό του. Θυμήθηκα που μιλήσαμε για την ανακύκλωση, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για τον εθελοντισμό.Σκέφτηκα πως, ΝΑΙ, πρέπει να κάνουμε κάτι. Και ήρθα σήμερα εδώ για να σας πω, πως εμείς τα παιδιά που ζήσαμε και είδαμε όλες αυτές τις άσχημες εικόνες, θα δουλέψουμε για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.
Θα σεβόμαστε τον πλανήτη μας, τη Γη μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι μαζί με ελπίδα και χαρά.