ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Τοπάλειος Αγώνας Δρόμου Κάτω Λεχωνίων

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Τοπάλειος Αγώνας Δρόμου Κάτω Λεχωνίων

Ο Τοπάλειος Αγώνας Δρόμου Κάτω Λεχωνίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 στα Κάτω Λεχώνια και είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Λουκίας Τοπάλη, Σοφίκας Τοπάλη και Φιλίτσας Καλαβρού. 

Οι τρεις γενναίες Λεχωνίτισσες, κορυφαίες μορφές της Εθνικής Αντίστασης και μεγάλες ευεργέτιδες των Κάτω Λεχωνίων, κρεμάστηκαν στο δέντρο της κεντρικής πλατείας του χωριού τον Ιούλιο του 1944. Ο απαγχονισμός των τριών γυναικών αποτελεί ένα από τα στυγερά εγκλήματα των Γερμανών και συγκλονίζει ακόμα την κοινωνία και τους επισκέπτες του χωριού.

Οι οικογένεια  Τοπάλη πέρα από την αυτοθυσία της  κατά την διάρκεια του πολέμου, χρηματοδότησε  και εξασφάλισε  για όλα τα παιδιά του χωριού το σχολείο τους, το Τοπάλειο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων.

Ο αείμνηστος Γεώργιος Αραμπατζής  είχε σαν σκοπό ζωής να τιμήσει την οικογένεια Τοπάλη ως ελάχιστο φόρο τιμής, με έναν αγώνα δρόμου που θα έφερε το όνομα τους.

Έτσι η τοπική κοινότητα Κάτω Λεχωνίων θα πραγματοποιήσει αυτήν την επιθυμία και μάλιστα θα την καθιερώσει ως ετήσια εκδήλωση την πρώτη Κυριακή κάθε Ιουνίου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης μνήμης  είναι η Δ/νση Αθλητισμού και Εθελοντισμού του  Δήμου Βόλου, ο ΣΔΥ Βόλου Κένταυρος και  ο Άθλος Αγριάς. Υποστηρικτές η Λέσχη  Ειδικών Δυνάμεων Ν.  Μαγνησίας, η  Ένωση Λεχωνίων Νηλέας, ο Γ.Σ. Θησέας  Αγριάς, το Τοπάλειο  Δημοτικό Σχολείο, το  Γυμνάσιο  Κάτω Λεχωνίων, ο Σύλλογος  Γονέων και  Κηδεμόνων του Τοπάλειου  Δημοτικού Σχολείου και η Δημοκρατική και Εκπολιτιστική  Κίνηση  Κάτω  Λεχωνίων.

Ο αγώνας δρόμου περιλαμβάνει ασφάλτινη  και επίπεδη διαδρομή   πέντε χιλιομέτρων  για τους ενήλικες με ώρα εκκίνησης στις 10:00 από την πλατεία και  500 μέτρα για τα παιδιά με ώρα εκκίνησης στις 11:00. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευτούν με μετάλλια και στους τρεις πρώτους νικητές-τριες του αγώνα των  πέντε χιλιομέτρων θα απονεμηθούν κύπελλα.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι παραβρισκόμενοι  μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν  τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Σπίτι Γαλήνης  Χριστού του Ι. Ν.  Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

 Εγγραφές γίνονται με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης και  τηλέφωνο   στα εξής e-mail: magitsis@yahoo.gr   και  kkiriazis1@gmail.com 

Η γραμματεία την ημέρα του αγώνα θα λειτουργεί από τις 08:00

Πληροφορίες στα τηλέφωνα  6908940557 Νικόλαος Μαγγίτσης,  6994583137 Κώστας Κυριαζής και 2428350020 Δημαρχείο Αγριάς.