ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γράμμα στη μανούλα μου Βασιλική (Κουλίκα), μια γλυκιά Περιβολιώτισσα μάνα που έφυγε νωρίς

Από την Ράνια Γκουρίτσα, Μαία στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου
Γράμμα στη μανούλα μου Βασιλική (Κουλίκα), μια γλυκιά Περιβολιώτισσα μάνα που έφυγε νωρίς

Μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας

Γράμμα στη μανούλα μου Βασιλική (Κουλίκα) , μια γλυκιά Περιβολιώτισσα μάνα, που έφυγε νωρίς.

Αγαπημένη μου μαμά,

Κυριακή σήμερα, 13 Μαΐου 2024, Γιορτή της Μητέρας...22 χρόνια απουσίας σου και αναπολώ καθημερινά τη ματιά, την αγκαλιά και τη μυρωδιά σου. Σε ψάχνω και σε αναζητώ για μία σου μόνο συμβουλή και καθοδήγηση, από το δικό σου μοναδικό και ξεχωριστό χαρακτήρα...!

Γεννημένη στο Περιβόλι Γρεβενών και γαλουχημένη με ήθη και αξίες μιας άλλης εποχής και νοοτροπίας , δεν έπαψες στιγμή να μας μεταδίδεις τη γνώση και τις εμπειρίες σου για τη ζωή. Μας δίδαξες να αγαπάμε με ανιδιοτέλεια, να φροντίζουμε τους πάντες χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα, μας μεγάλωσες με όλες σου τις δυνάμεις, οικονομικές και ψυχικές. Στερήθηκες πολλά για να μας δεις, εμένα και την αδερφή μου, φοιτήτριες , απόφοιτες Πανεπιστημίων, εργαζόμενες.

Χαμογέλασες όμως εξίσου πλατιά με βαθειά ικανοποίηση, όταν ντυθήκαμε νυφούλες και το πιο σημαντικό όταν μας έδωσες τη σκυτάλη της μητρότητας και με χαρά πλέον πήρες το «βάπτισμα» της γιαγιάς. Θυμάμαι ακόμα την εικόνα σου όταν με δάκρυα στα μάτια με υποδέχθηκες σπίτι, με τη πρώτη νεογέννητη κόρη μου, έτοιμη και πρόθυμη να με βοηθήσεις και να με διδάξεις ξανά από την αρχή την έννοια της ζωής. Με πήρες μια ζεστή αγκαλιά και αφέθηκα σα μικρό παιδί που ψάχνει καρτερικά το γνώριμο ύφος, τη ξεχωριστή μυρωδιά της μάνας, που για 9 ολόκληρους μήνες θρέφει και προετοιμάζει τη νέα ΖΩΗ.

Τίποτα από όσα μας έδωσες δε μπορούν να χωρέσουν σε αυτές τις γραμμές. Η αγάπη, η φροντίδα, η ευγένεια, ο σεβασμός, η αλληλοβοήθεια, η αλληλοϋποστήριξη, η γεμάτη σου αγκαλιά, γνωρίσματα που κατά την δική μου άποψη φέρει μια γνήσια Περιβολιώτισσα μάνα, έχουν χαραχθεί βαθειά στη ψυχή και στη καρδιά μου. Αν και έφυγες νωρίς, η στάση ζωής σου με οδήγησαν, με στιγμάτισαν και με έφεραν εδώ που βρίσκομαι σήμερα.

Μακάρι να μπορούσα να σε ξαναδώ και να στα πω όλα αυτά από κοντά. Να σε πάρω αγκαλιά και με δάκρυα, μόνο χαράς και ευγνωμοσύνης, να σε κοιτάξω στα μάτια και να σου πω σιγανά στο αυτί : « Χρόνια πολλά μαμά μου! Σ’ αγαπώ και σε ευχαριστώ!»

Με αγάπη η κόρη σου, Ράνια.

Υ.Γ Μήνυμα Ημέρας - Να αγαπάτε τις ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΑΣ, να τις εκτιμάτε, να τις προσέχετε και να τις φροντίζετε! Η ζωή είναι η στιγμές και η μαμά μας είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.