ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβλήματα στην άρδευση και φήμες

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Μαργαρίτη Μπαρτζιάλη
Προβλήματα στην άρδευση και φήμες

Μετά από φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και αναφέρονται στο γεγονός ότι η παράταξή μας ήταν αντίθετη ή δημιούργησε προσκόμματα στο θέμα που ανέκυψε μετά τη θεομηνία Daniel και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ζημιές τα αντλιοστάσια και το δίκτυο άρδευσης Στεφανοβικείου - Ριζομύλου, θα ήθελα να κάνω γνωστό το εξής: Η παράταξή μας "Ανανέωση και συνεργασία για τον Δήμο μας" στήριξε τη δημοτική αρχή και ψήφισε ομόφωνα τις σχετικές αποφάσεις της δημοτικής επιτροπής (Αρ. Απόφ. 65/2024 με ΑΔΑ: Ψ36ΟΩ19-ΗΙΨ,  66/2024 με ΑΔΑ:  6ΩΔ519-ΨΗΥ και 69/2024 με ΑΔΑ: 9ΜΒΚΩ19-ΦΥΨ). 

Στην τελευταία ειδική συνεδρίαση της δημοτικής αρχής (29/4/2024) έφερα για συζήτηση το παρακάτω θέμα: "Υφιστάμενη κατάσταση και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των αντλιοστασίων και του δικτύου άρδευσης που έχουν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία Daniel. Η δημοτική αρχή έχει την εμπειρία διαχείρισης του δικτύου άρδευσης, καθώς διένυσε πέντε αρδευτικές περιόδους και με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η νέα, θα θέλαμε να ενημερωθούμε ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ποιες προτίθεται να κάνουν. Επίσης να απαντηθούν και τα παρακάτω ερωτήματα. α) Ποιος θα επιβάλλει τους κανόνες άρδευσης; β) Ποιος θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του έργου; Συμπληρωματικά αναφέρω, ότι η αρδευτική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από 15/4/2024". 

Πραγματικά, η αντιμετώπιση του όλου προβλήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση και αφορά μια μεγάλη μερίδα αγροτών της περιοχής μας. 

Επειδή όμως μέλη της τοπικής κοινωνίας είμαστε και εμείς, δεν άκουσα από κανέναν ενδιαφερόμενο που να γνωρίζει αυτό που είπε ο δήμαρχος, ότι η αρδευτική περίοδος που διανύουμε, έχει -οριστικά;- χαθεί. Τέλος, αυτό που θα ήθελα να αναφέρω, είναι ότι η προσπάθεια αποκατάστασης θα έπρεπε να ξεκινήσει νωρίτερα, άσχετα με τα αν κατάφερνε να φέρει αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο όταν απαιτούνταν και απαιτούνται πολυδιάστατες ενέργειες και ειλικρινά οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, όταν οι επόμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά από 4,5 χρόνια περίπου.