ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαιωμένοι που δεν θα διαταραχθεί το σχολικό - εκπαιδευτικό περιβάλλον

"Δεν λάβαμε απαντήσεις ούτε είχε σκοπό να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Γιάτσιος ο οποίος επισημαίνει σχετικά με την προοπτική ίδρυσης λυκειακών τάξεων στο Στεφανοβίκειο πως έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στον Δήμο από το Υπουργείο
Δικαιωμένοι που δεν θα διαταραχθεί το σχολικό - εκπαιδευτικό περιβάλλον

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου ένα από τα θέματα που έθεσε ο συνδυασμός μας προς συζήτηση ήταν η ενημέρωσή μας για την έκβαση της απόφασης που λήφθηκε από το Δ.Σ. όσον αφορά την ίδρυση Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν λάβαμε απαντήσεις ούτε είχε σκοπό να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή, ως όφειλε, καθόσον η παράταξη της πλειοψηφίας για τους δικούς της λόγους έχει ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης των Λυκειακών Τάξεων, χωρίς φυσικά να σκεφτεί το εκπαιδευτικό συμφέρον όλων των μαθητών. Από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εστάλη στον δήμο έγγραφο για την ενημέρωσή μας στο οποίο αναφέρεται ότι: (α) δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τη σχετική εγκύκλιο διαδικασίες από την Δ.Δ.Ε. Ν. Μαγνησίας και (β) όλους τους λόγους που επικαλέστηκε κάθε μέλος της παράταξής μας κατά την τοποθέτησή του στο εν λόγω Δ.Σ.

Ιδιαίτερη δε μνεία γίνεται στο εκτιμώμενο κόστος συντήρησης της σχολικής μονάδας το οποίο υπολογίζεται στα 50 ευρώ και αναφέρεται σχετικά ότι εάν το ποσό δεν έχει τεθεί εκ παραδρομής είναι συμβολικό και δεν καλύπτει καμία βασική ανάγκη. Η δημοτική αρχή στην εισήγησή της ήθελε μόνο την γνωμοδότησή μας στο συγκεκριμένο ποσό και ότι το υπόλοιπο σκέλος της εισήγησης της Δ.Δ.Ε. δεν αφορούσε το δήμο!!!

Λειτουργώντας πάντα με γνώμονα το καλό των δημοτών και ιδιαίτερα για το ευαίσθητο κομμάτι του δήμου μας, αυτό της νεολαίας, νιώθουμε δικαιωμένοι που δεν θα διαταραχθεί το σχολικό - εκπαιδευτικό περιβάλλον όλων των μαθητών και δεν θα υποβαθμιστεί το ΓΕΛ Βελεστίνου.

Εύχομαι καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση να έχουμε όλοι μας.